reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 30.05.2017 10:30:02

Sebastijan Škorc se vrača v moško odbojko

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji slovenski odbojkarski reprezentant Sebastijan Škorc, ki je zadnji dve sezoni deloval v ženski ekipi Nove KBM Branika, se vrača v moško odbojko. Triinštiridesetletni Škorc bo prevzel mariborsko moško ekipo, v kateri je pred šestimi leti tudi začel svojo trenersko kariero.

V svoji dolgoletni igralski karieri je Škorc večinoma igral prav za Mariborčane. Svoje največje uspehe pa je dosegel v dresu ACH Volleyja, s katerim je leta 2007 tudi osvojil pokal Top teams, danes pokal CEV, v tujini pa je igral za francoskega drugoligaša Saint-Brieuc, Paris Volley, s katerim je bil francoski državni prvak in tretji v pokalu CEV ter pred vrnitvijo v Maribor še za Budvansko rivijero iz Črne gore. Dvakrat je bil proglašen za najboljšega prostega igralca zaključnih turnirjev pokala CEV, kar trinajst let pa je nosil dres slovenske izbrane vrste, s katero je igral na štirih evropskih prvenstvih.


"Rad bi se zahvalil direktorju Nove KBM Branika, Mitji Koželju za dve uspešni leti sodelovanja. Mislim, da je zdaj čas, da se vrnem v moško odbojko, v Maribor, kjer sem skupno preživel 16 let in kjer sem prvič začel delati kot prvi trener. Z direktorjem Matjažem Strdinom sva zelo hitro našla skupen jezik. Želimo nadaljevati zgodbo, ki sem jo končal pred dvema letoma. V novi sezoni bo naš cilj uvrstitev med prve štiri ekipe, nato pa Maribor popeljali med vodilne klube v Sloveniji," je ob vrnitvi v mariborski moški klub dejal Škorc.

S Škorcem se v klub vrača tudi Alen Kranjc, ki bo njegov najtesnejši sodelavec v prvi ekipi, pomagal pa bo tudi pri mlajših selekcijah.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike