Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.05.2017 22:44:58

Slovenski odbojkarji so morali priznati premoč Srbije

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zadnji uradni pripravljalni tekmi pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bodo med 24. in 28. majem potekale v Ljubljani, v Šoštanju izgubila s Srbijo z 1:3 (-20, -19, 24, -18).

* Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 1000.
* Slovenija: Štern, Pajenk 4, Kozamernik 4, Šket 3, Gasparini 11, Kök, Vinčić 3, Štalekar, Koncilja 3, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 14, Čebulj 10. S
* Srbija: Okolić 2, Kovačević, Katić 1, Petrić 12, Stanković 3, Ivović 13, Jovović 2, Buculjević 1, Atanasijević 16, Luburić 11, Majstorovi, Podraščanin 6, Rosić, Lisinac 3.

V Šoštanju je bilo danes vse v znamenju odbojke, saj so na vseslovenskem odbojkarskem vikendu, ki se bo zaključil v nedeljo, od dopoldanskih ur potekali finalni dvoboji državnega prvenstva v mlajših kategorijah. Vrhunec je bil seveda obračun med Slovenijo in Srbijo, aktualnim zmagovalcem svetovne lige, ki so v polni šoštanjski dvorani premagali slovenske odbojkarje. Ekipi se bosta še enkrat pomerili v nedeljo, in sicer za zaprtimi vrati, v ljubljanski dvorani Stožice.

Prvi niz so bolje začeli srbski odbojkarji, ki so izkoristili začetno nezbranost v slovenski ekipi in si do prvega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti. Z asom Tineta Urnauta in po dveh blokih Klemna Čebulja so Srbi vodili le še za točko (14:13), toda na servis Dražena Luburića so spet pobegnili za štiri točke (20:16). S tem pa težav v slovenski ekipi še ni bilo konec, kajti po napaki Urnauta so slavili izbranci srbskega selektorja Nikole Grbića.


Tudi v drugem nizu so bili boljši Srbi, ki so tudi na račun slabšega slovenskega napada prišli do vodstva z 9:5. Na deveti točki so domači odbojkarji s točkami Mitje Gasparinija in Čebulja izid izenačili, toda na servis Nikole Jovovića je bilo 14:10 za srbsko izbrano vrsto. Srbi so še naprej "pritiskali" s servisom, kar jim je pred vstopom v končnico niza prineslo vodstvo z 19:14 in čeprav so se jim Slovenci še enkrat približali na dve točki zaostanka (18:20), niso imeli večjih težav, da so dobili še drugi niz.

Najbolj izenačen in razburljiv je bil tretji niz, v katerem so ob prvem tehničnem odmoru izbranci Slobodana Kovačiča vodili z dvema točkama prednosti, ob drugem za tri. Tako kot že v prvih dveh nizih so Srbi na servis Marka Ivovića prišli do serije točk in tudi izenačenja na 18:18. V napeti končnici so se gostje dokopali do vodstva s 23:21, toda po napaki gostov in dveh asih Čebulja je Slovenija prišla do prve zaključne žoge, po napaki Aleksandra Atanasijevića so izkoristili tretjo.

V četrtem nizu je Kovač priložnost za igro namenil Danijelu Koncilji namesto Jana Kozamernika in Alenu Šketu namesto Čebulja. Slovenski odbojkarji so si do prvega tehničnega odmora nabrali tri točke zaostanka, po napakah v napadu in dobrih začetnih udarcih Srećka Lisinca pa je razlika narasla na 15:8. Visoke prednosti Srbi niso zapravili.

"Danes je bila največja razlika v napadu, sprejemali smo sicer dobro, vendar nikakor nismo mogli zaključiti prve žoge. Na ta način smo v vsakem nizu izgubili po nekaj točk, nismo bili konstantni in težko je na takšen način igrati proti tako kakovostni reprezentanci, kot je Srbija," je tekmo komentiral Tine Urnaut, kapetan slovenske reprezentance.

"Mislim, da smo preveč spoštovali srbske igralke, ki so vsi po vrsti zelo dobro servirali, veliko boljši so bili tudi v bloku, imeli so jih 15, mi le štiri, pa tudi naš napad ni bil najbolj učinkovit. To bo treba popraviti, prepričan pa sem, da smo sposobni igrati bolje, vendar smo danes naleteli na zelo razpoloženega nasprotnika," pa je dejal Slobodan Kovač, selektor slovenskih odbojkarjev.

Članki iz rubrike