900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.05.2017 16:38:30

Kozamernik dobil novega soigralca

alesfevzer.com
Brazilec Eder Carbonera bo v novi sezoni soigralec slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika v italijanski ekipi Trentino Volley.

Za 205 cm visokega brazilskega blokerja, ki je lani na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil zlato kolajno, bo Trentino Volley prvi klub v tujini.

Do zdaj je 33-letni odbojkar igral le v brazilski ligi, z ekipo Sada Cruzeiro pa je leta 2013 in 2015 osvojil tudi svetovno klubsko prvenstvo. Ob zlati kolajni iz Ria de Janeira se v dresu brazilske izbrane vrste lahko pohvali še s srebrno kolajno na zadnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in dvema prvima mestoma v svetovni ligi.

Eder, ki je v letošnji sezoni igral za Funvic Taubate, s katerim je bil drugi v brazilskem prvenstvu, je tretja letošnja okrepitev aktualnih italijanskih podprvakov. Pred njim sta v Trentino Volley že prišla italijanski reprezentančni korektor Luca Vettori in Kozamernik, zapustili pa so ga kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut, ki bo v novi sezoni igral za Modeno, kamor odhajajo tudi bloker Daniele Mazzone, češki korektor Jan Štokr (Liberec, Češka) in Argentinec Sebastian Sole (Funvic Taubate).

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike