Mobilna verzija
nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

STA
STA

Slovenske odbojkarice v Hočah s Hrvaško

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki se pripravlja na kvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo leta 2018, bo svojo prvo uradno pripravljalno tekmo igrala v soboto, ko bo v Hočah ob 15.45 gostila Hrvaško. Kvalifikacijski turnir bo sicer od 31. maja do 4. junija na Portugalskem.

Slovenske odbojkarice, ki bodo v Viana do Castelu na Portugalskem svojo prvo tekmo igrale proti Nemčiji, v kvalifikacijski skupini F za nastop na SP na Japonskem pa so še Francija, Estonija, Portugalska in Finska, so na pripravah v Mariboru že odigrale pripravljalno tekmo z eno od ameriških univerz.

"Tekma proti ameriški ekipi nam je prišla prav. Nasprotnice so bile dokaj kakovostne, telesno so zelo dobro pripravljene. V prvem nizu smo igrali dokaj dobro, a ga izgubili, v drugem nam je nagajal sprejem, v nadaljevanju pa se je raven naše igre precej dvignila. Dobro smo servirali in tudi v sami igri se je že pokazalo, da lahko igramo dobro odbojko. Lahko rečem, da sem bil po tekmi zelo zadovoljen. Zdaj nas čaka še prva prava tekma, na kateri bom še bolje spoznal svoje igralke in videl, kako se odzivajo v določenih situacijah, s štabom nas čaka tudi podrobna analiza naše igre. Mislim, da nam bodo tekme, ki nas še čakajo, dale odgovore, ki jih iščemo," je o tekmi z ameriškimi študentkami dejal selektor Alessandro Chiappini, ki bo imel svoj uradni prvenec na klopi slovenske izbrane vrste v soboto proti Hrvaški.

"Z delom, ki smo ga do zdaj opravili, sem zadovoljen. Dekleta so zelo motivirana, vajena delati. Želijo se učiti in napredovati. Med sabo se dobro razumejo in se tudi veliko družijo ter tako gradijo ekipni duh. Imamo optimalne pogoje za delo, delamo trdo in mislim, da tudi dobro. Kot sem dejal že na začetku priprav, časa do prvih uradnih tekem ni veliko, zato smo se že začeli posvečati taktiki, sproti pa nekoliko popravljamo tudi tehniko. Na začetnem udarcu smo zelo dobri, popraviti moramo še blok in se še nekoliko uigrati, preizkušamo pa tudi nekatere taktične zamisli, to bomo zdaj storili tudi na tekmah. Iščemo še določene rešitve v napadu," je še dejal Chiappini.

V Mariboru je trenutno 16 igralk, saj sta se ekipi v drugem tednu priprav pridružili tudi kadetski reprezentantki Anja Mazej in Eva Zatkovič.

Značke: odbojka , priprave