mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.05.2017 15:03:12

Kovačič in Pokeršnik še dve leti za ACH Volley

Grega Wernig
Vodstvo odbojkarjev ACH Volleyja, štirinajstkratnih slovenskih državnih prvakov, trinajstkrat zaporedoma, že sestavlja ekipo za novo sezono. Po kapetanu Andreju Flajsu in Diku Puriću sta pogodbo s klubom podaljšala še Jani Kovačič in Jan Pokeršnik. Oba za dve leti.

Kovačič, prosti igralec ljubljanske ekipe, ki je trenutno na pripravah slovenske reprezentance na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo od 24. do 28. maja v Ljubljani, je v ekipo ACH Volleyja prišel na začetku lanske sezone.


"Klub je bil do mene korekten, vemo pa tudi, da je ACH najboljši slovenski klub, zato se ni bilo težko odločiti za podaljšanje pogodbe in nadaljevanje kariere v Ljubljani. Tudi v prihodnji sezoni bomo imeli visoke cilje, saj bomo poskušali ponoviti letošnje uspehe in temu dodati še pokalno lovoriko," je ob podaljšanju pogodbe dejal 24-letni Kanalec, ki je svojo odbojkarsko pot začel v matičnem Salonitu, nato pa je dve leti igral za avstrijsko Posojilnico Aich/Dob, pred prihodom v Ljubljano pa letno dni še za francoski Cannes.

Še dve leti bo oranžni dres nosil tudi 27-letni Pokeršnik, ki je, tako kot Kovačič, predlani na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji osvojil srebrno kolajno. Pokeršnik je v ACH prišel iz ravenskega Fužinarja, bil vmes posojen Calcit Volleyballu, v tujini pa je igral za francoski Beauvais in švicarski Lugano. Letos poleti bo z Nejcem Zemljakom igral na turnirjih odbojke na mivki, tudi na turnirjih svetovne serije, igrala pa bosta tudi na turnirju serije CEV Masters v Ljubljani, ki bo od 20. do 22. julija.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike