Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.04.2017 11:33:15

Čebulj v novo sezono z Medeijem na klopi

CEV
Čeprav v italijanski odbojkarski superligi še poteka finale končnice, so v ekipi Lube Civitanova, zanjo igra tudi slovenski reprezentant Klemen Čebulj, že izbrali novega trenerja za prihodnjo sezono. To bo Italijan Gianpaolo Medei, ki je v letošnji sezoni francoski Tours popeljal do prvega mesta v pokalu CEV.

Zadnji dve sezoni je Lube Civitanovo, za katero igra tudi Čebulj, vodil Gianlorenzo Blengini, ki je bil od leta 2015 tudi selektor italijanske moške reprezentance, s katero je lani na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil srebrno kolajno. Ker so se v vodstvu italijanske odbojkarske zveze Blegniniju po koncu letošnje sezone ponudili, da vlogo selektorja opravlja profesionalno, so v Civitanovi morali poiskati novega trenerja. Odločili so se za 43-letnega Medeija, ki je v zadnjih treh sezonah deloval v Franciji, najprej v ekipi Beauvais, v letošnji sezoni pa v Toursu.


Medei je s Toursom v prvem krogu pokala CEV izločil Calcit Volleyball, v finalu pa je po zlatem nizu premagal Trentino Volley, za katerega igra slovenski reprezentant Tine Urnaut. Trentino Volley je v zaostanku tudi po prvi finalni tekmi končnice italijanskega državnega prvenstva, saj je v torek Lube Civitanova na domačem igrišču slavila s 3:0 (18, 20, 17). V nerazpoloženi gostujoči ekipi je Urnaut dosegel pet točk, v domači ekipi pa je točko k zmagi prispeval tudi Čebulj.

Ekipi igrata na tri zmage, konec tedna pa bodo odbojkarji Civitanove igrali na zaključnem turnirju lige prvakov v Rimu. V sobotnem polfinalu se bo pomerila s Perugio, drugi polfinalni par pa bo med ekipama Berlin Recycling Volleys in Zenit Kazan, ki brani lanskoletno lovoriko.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike