gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.04.2017 22:15:38

Kema Puconci - Luka Koper 3:0 (19, 17, 21)

Odbojkarice Keme Puconcev so v tekmi šestega kroga zelene skupine doma premagale Luko Koper s 3:0 (19, 17, 21).

* Zelena dvorana v Puconcih, gledalcev 70, sodnika: Tovornik (Maribor), Mesarič (Murska Sobota).
* Kema Puconci: Belec, A. Pintarič 6, Vinkovič 1, Franko 3, Škraban 13, Zdovc 12, Donša 1, Kovač 10, Oletič 6, Kadiš, K. Pintarič, Ajnihar 3, Kocet, Mikl.
* Luka Koper: Gržinič 1, Šantelj 9, Kušar, Poropat, Radulj 1, Dodič 6, Nedoh 5, Kocet 7, Jovič 1, Cep 4, Kaker 7, Radešič.

Za potrditev prvega mesta v zeleni skupini in slovo od aktualne odbojkarske sezone je Kema v Puconcih pred domačim občinstvom vknjižila še šesto zmago. Po dobri uri in pol igre so domačinke namreč rutinirano opravile s Koprčankami, ki so še največ pokazale v zadnjem, tretjem nizu, a na koncu vseeno ostale brez osvojenega častnega niza.


Pucončanke so začele odločno in z odličnim servisom ter učinkovitim napadom takoj naredile razliko. Po vodstvu z 20:14 so sicer za trenutek popustile, a se Koprčankam na več kot tri točke razlike ni uspelo približati (20:17). Domače odbojkarice so se zatem zbrale in po točki rezervistke Adele Pintarič prepričljivo dobile uvodni niz. V drugem nizu je bila igra izenačena le do izida 9:8, nato pa so domačinke spet prestavile v višjo predstavo in zanesljivo dobile še drugi niz, ki ga je z asom zaključila Angelina Ajnihar.

Še najbolj izenačen in zanimiv je bil tretji niz. Tekmeca sta se izmenjavala v vodstvu do 12. točke, po servisu domače korektorke, Saše Zdovc pa je Kema povedla s 16:12. Koprčanke so izid na 16. točki še izenačile, toda na servis domače sprejemalke, Nine Kovač so nato Pucončanke spet naredil razliko treh točk, ki je niso izpustile več iz rok in po napaki Vite Kocet je Kema prepričljivo dobila še zadnjo tekmo v sezoni z maksimalnih 3:0.

"Prave igre sicer ni bilo. Mi smo zadovoljni, da smo obstali v ligi, čeprav smo to izvedeli šele ta teden. Zato so tokrat igrale vse moje igralke. Nastopili smo tudi brez Dajane Lukas, naše prve korektorke, ki ima poškodovano koleno in to se v naši igri seveda pozna. V prihodnje nas čakajo ambicioznejši načrti in Koper bo v prihodnji sezoni drugačen," je po tekmi dejal Zoran Jerončič, trener Luke Kopra.

"Zeleno skupino smo odigralo solidno, saj smo dobili vseh šest tekem in to celo brez posebnih težav. Ker zadnja tekma v sezoni ni odločala o ničemer več, smo imeli nekaj težav tudi z motivacijo. So pa zato dobile priložnost za igro tokrat tiste naše igralke, ki so sicer manj igrale. V klubu so mi že ponudili mesto prvega trenerja tudi v prihodnji sezoni, za kar sem seveda počaščen," pa je dejal Sebastijan Lenarčič, trener Keme Puconcev.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike