Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.04.2017 20:24:57

Ljubljančani vrnili udarec

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi finalni tekmi končnice 1. DOL za moške premagali Calcit Volleyball. Izid v zmagah je tako izenačen na 1:1, tretja tekma pa bo na sporedu v četrtek, 20. aprila, ob 18. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli. Ekipi igrata na tri zmage.

Calcit Volleyball - ACH Volley 0:3 (-14, -22, -24)

Kamnik - Športna dvorana. 800 gledalcev. Sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).
Calcit Volleyball: Štalekar 1, Hribar, Golob, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar 1, Pereira 10, Brulec 3, Lakner, Kotnik 7, Štembergar Zupan 12, Videčnik 5, Konjedic.
ACH Volley: Flajs, Kozamernik 9, Kovačič, Purić 5, Satler, Pleško, Jurić, Štern 15, Pokeršnik 9, Buculjević 2, Armenakis 14.

Aktualni državni prvaki, ki so prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva v svoji dvorani izgubili, so bili pred gostovanjem v Kamniku v težkem položaju, saj so s porazom izničili prednost domačega igrišča, zato si novega neuspeha skorajda niso več mogli privoščiti. Bolj mirno je bilo v taboru Calcita Volleyballa, ki je z osvojitvijo pokalnega naslova pred mescem dni enega od ciljev v letošnji sezoni že dosegel, morebitni naslov državnih prvakov, na katerega čaka vse od leta 2003, pa bi bil le še dodatek k že tako uspešni sezoni. Toda pred popolnoma polno kamniško športno dvorano so Kamničani tokrat morali priznati premoč ACH Volleyja.

Navkljub bremenu zmage so bolje v tekmo vstopili gostujoči odbojkarji, ki so spet lahko računali na Jana Kozamernika in prav na njegov servis so na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti. V še boljšem položaju so bili po asu Jana Pokeršnika in bloku Žige Šterna, dveh nekdanjih igralcev kamniške ekipe, saj je ACH Volley vodil s 14:9, ob drugem tehničnem odmoru pa že za šest točk. Ljubljančani so še naprej "pritiskali" s servisom, kamniški sprejem ni bil najboljši, posledično tudi ne napad in po novem asu gostov, tokrat Kozamernika, je bil uvodni niz odločen, kajti ACH Volley je domačim pobegnil za osem točk. Sledili sta še dve lastni napaki domače ekipe, zadnjo točko pa je z asom dosegel Kozamernik.

Tudi na začetku drugega niza so bili Ljubljančani boljši nasprotnik, kar jim je prineslo vodstvo s 5:2, toda po uspešnem napadu Domna Kotnika z druge črte je na sedmi točki sledilo izenačenje. Ob prvem tehničnem odmoru so bili v prednosti vseeno gostje, ki so jo do drugega podvojili. Domačinom še vedno ni stekel servis, gostje so bili v tem elementu še vedno boljši in po napaki Maxsona Pereire so Kamničani zaostajali za tri točke (16:19). Po polminutnem odmoru domačega trenerja Gašperja Ribiča so Kamničani z asom Andreja Štembergar Zupana prvič v drugem nizu povedli (20:19), na 20. točki pa sta bili ekipi spet skupaj. V napadu je bil uspešen Kozamernik. Končnica niza je pripadla gostom, ki so na servis Žige Šterna dosegli tri zaporedne točke za vodstvo s 23:20, nato pa so izkoristili drugo zaključno žogo, ko se je v mrežo "ulovil" eden od domačih odbojkarjev.

Ljubljanski odbojkarji tudi v tretjem nizu niso popuščali, še naprej so držali dober servis, bili bolj učinkoviti v napadu in bloku, kar jim je po napaki Štembergar Zupana prineslo tri točke prednosti (9:6). Z blokom Jana Brulca so se Kamničani na 13. točki vrnili v igro, po uspešnem napadu Pereire pa prvič na tekmi vodili ob tehničnem odmoru (16:15). V še eni končnici so bili bolj zbrani odbojkarji ACH Volleyja, ki so preko razpoloženih Apostolosa Armenakisa in Žige Šterna povedli s 23:21, Kamničanom pa nista pomagala niti oba polminutna odmora, čeprav so izid na 23. točki izenačili. Za polminutni odmor se je nato odločil gostujoči trener Zoran Kedačič, Žiga Štern, ki je dosegel zadnje tri točke za Ljubljančane, pa je poskrbel za izenačenje v zmagah.

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike