Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 25.03.2017 22:49:37

Branilci naslova še tretjič v tednu dni ugnali Krko

Odbojkarji ACH Volleyja so v povratni tekmi četrtfinala premagali Krko s 3:1 (22, 19, -23, 21) in se z izidom 2:0 v zmagah uvrstili v polfinale.

* Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Klinar (Žirovnica).
* Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 9, Vrhovšek 7, Kosmina 8, U. Erpič, Stošić 2, Drobnič 19, Pucelj 2, Bregar 5, Renko, Turk 12.
* ACH Volley: Flajs 10, Kozamernik 17, Kovačič, Purič 8, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 16, Pokeršnik 13, Buculjević 2, Armenakis.

ACH Volley je tudi v drugi tekmi četrtfinala premagal Krko, a se je moral za zmago bolj potruditi kot na prvi tekmi v Ljubljani. Krka v tretjem obračunu z Ljubljančani v enem tednu ni pokazala pretiranega spoštovanja do tekmeca, se mu dostojno upirala, na koncu pa vendarle naredila preveč napak in dobila preveč blokov, da bi lahko računala na presenečenje.


Gostje so spet igrali brez Apostolosa Armenakisa, na mestu korektorja je tako kot na prvi tekmi igral Andrej Flajs, ki pa ni bil posebej razpoložen. V prvem nizu je dosegel le točko, to pa je bil tudi eden od razlogov, zakaj se Ljubljančanom v prvem nizu nikakor ni uspelo odlepiti, čeprav so bili z eno izjemo ves čas v vodstvu. Do odločilne prednosti so prišli šele po izidu 17:17, ko so najprej domači storili napako, nato pa sta za tri zaporedne točke ACH-ja in vodstvo 21:17 poskrbela Žiga Štern z dvema asoma in Kozamernik z blokom. Blok Mihe Bregarja za 20:21 je domačim še dal nekaj upanja, toda tekmeci so nato pri vodstvu s 24:22 izkoristili že prvo zaključno žogo, to je z blokom uspelo Diku Puriču.

Ljubljančani so najlažje dobili drugi niz. S servisi Puriča so že na začetku dosegli sedem zaporednih točk in povedli z 8:2. Najvišjo prednost so imeli pri izidu 17:8, ki ga je z blokom postavil Štern, Krka je do konca niza razliko zmanjšala, toda vodstva ACH Volleyja z 2:0 ni ogrozila.

Zato pa je upanje ohranila po tretjem nizu, v katerem je vodila od začetka do konca. Gostje so le dvakrat izenačili, nazadnje pri izidu 8:8. V zaključku so sicer skoraj izničili zaostanek štirih točk, se približali na 22:23 in 23:24, a Gregor Erpič in Martin Kosmina sta bila dovolj zbrana, da sta Novomeščanom priborila časten niz.

Ob prvem tehničnem odmoru četrtega niza je bilo videti, da je Ljubljančane poraz v tretjem streznil. Povedli so z 8:4, a nato spet popustili in po asu Bregarja sta bili ekipi na 15. točki izenačeni. Opozorilo v obliki izenačenja pa so favoriti resno vzeli, Flajs je bil v odločilnih trenutkih dovolj zbran, da je svoji ekipi zagotovil vodstvo 22:17, kar je zadostovalo za zmago.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike