Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.03.2017 21:57:43

Kamniško veselje tudi na prekmurski ravnici

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v povratni četrtfinalni tekmi 1. DOL za moške premagali Panvito Pomgrad in se z izidom 2:0 v zmagah uvrstili v polfinale.

* Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti; gledalcev 250, sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).
* Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran 3, Detela 14, Rojnik 13, Flisar 14, Bogožalec 16, Drvarič 1, Kasnik 2, Ratkai, Gašparin.
* Calcit Volleyball: Štalekar 7, Golob, Novljan 4, Ratek 1, Vidmar 1, Pereira 15, Brulec, Lakner, Kotnik 10, Štembergar Zupan 13, Videčnik 1, Konjedic, Hribar, Okroglič.

Aktualni pokalni prvaki so v Murski Soboti potrdili vlogo favorita in se po dobri uri in pol igre ter zmagi tudi na drugi tekmi proti Panviti Pomgradu povsem zasluženo uvrstili v polfinale državnega prvenstva.

Kamničani so tekmo v Prekmurju začeli odločno, v uvodnem nizu so hitro povedli (3:9), začetnega vodstva pa niso več spustili iz rok. Jan Brulec je odlično razigral soigralce, nezaustavljivi kamniški korektor, Maxson Pereira, je kot za šalo razbijal domači blok, gostujoči kapetan Andrej Štembergar Zupan pa je brezkompromisno zaključil prvi niz v kamniško korist.


Tudi v nadaljevanju je bila slika na igrišču podobna. Kamničani so namreč povsem zagospodarili na parketu, Sobočani pa so igrali na ravni svojih trenutnih zmožnosti. Po gostujoči prednosti petih točk (5:10) so nato Kamničani po drugem tehničnem odmoru Sobočanom še bolj ušli, v sami končnici pa je domači sprejem dodobra prerešetal še Štembergar Zupan s servisom. Domači sprejemalec Jakob Rojnik je tako z zapravljenim napadom zaključil drugi niz za vodstvo Kamnika z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu pa so gledalci videli povsem nepričakovan preobrat. Na servis domačega organizatorja igre Jureta Kasnika se je prebudil domači blok in Sobočani so niz odprli z neverjetnih 6:0. Kamničanov v tem obdobju ni bilo za prepoznati, kar je hitro uvidel tudi gostujoči trener Gašper Ribič in kmalu zamenjal praktično celotno šesterko z izjemo kapetana Štenbergar Zupana in libera Klemna Hribarja. Sobočanom je tokrat uspevalo prav vse, tretji niz je bil po videnem z obeh strani prava poslastica tudi za gledalce. Zaključil ga je domači sprejemalec Jakob Rojnik, ki je znižal izid v nizih na 1:2.

Zadnji, četrti niz pa je nato vnovič postregel z realno sliko. Kamnik je zaigral z udarno šesterko, Sobočani so bili konkurenčni tokrat zgolj do 13. točke, ko je bil izid nazadnje izenačen, nato pa s slabšim sprejemom in brez pravega napada ni šlo več. Po napaki domačega organizatorja igre Jureta Kasnika je tako Calcit v Murski Soboti dobil še drugo tekmo proti Panviti in se tako povsem zasluženo po dveh zmagah uvrstili v polfinale končnice državnega prvenstva.


Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike