favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.03.2017 16:08:13

ACH Volley prvi finalist pokala Slovenije

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Kranju premagali Krko s 3:0 (18, 27, 20). Drugi polfinalni obračun med ekipama Calcit Volleyball in Triglav Kranj bo na sporedu danes ob 17. uri, finalna tekma pa v nedeljo ob 20.30.

* Športna dvorana Planina, gledalcev 130, sodnika: Markelj (Bled), Seifried (Maribor).
* ACH Volley: Flajs, Kozamernik 7, Kovačič, Purić, Satler, Pleško, Jurić 3, Kumer, Štern 19, Pokeršnik 5, Buculjević 3, Armenakis 12.
* Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 9, U. Erpič, Stošić, Drobnič 6, Pucelj, Bregar 10, Lindič, Klobčar, Renko, Turk 14.

Ljubljančani, ki so minulo nedeljo zmagali na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu, so v prvem polfinalnem obračunu pokala Slovenije svojo nalogo opravili po pričakovanjih. Toda čeprav so do zmage prišli brez izgubljenega niza, so se morali zanjo pošteno potruditi, še posebej to velja za drugi niz, ki so ga dobili šele po napeti končnici in zahvaljujoč manjšemu številu lastnih napak.



Trener Krke Jože Časar je že pred prvim tehničnim odmorom vzel prvi polminutni odmor, saj so njegovi varovanci za ljubljanskimi odbojkarji zaostajali za štiri točke (0:4). S serijo štirih zaporednih točk Valentina Turka, zadnje tri je dosegel z asom, so ujeli stik z ACH Volleyjem in povedli s 6:5. Do 12. točke so krkaši še držali korak z Ljubljančani, ki so z dvema zaporednima blokoma Jana Kozamernika in po svoji lastni napaki na drugi tehnični odmor odšli z zaostankom štirih točk. Po vrnitvi na igrišče je z asom novo točko dosegel Žiga Štern, sledil je še blok Apostolosa Armenakisa, pri 18:12 pa je bil uvodni niz odločen. Zaključil ga je Armenakis.

V drugem nizu so do prvega tehničnega odmora, na katerega so odšli s prednostjo štirih točk, prevladovali krkaši, ki so z blokoma Mihe Bregarja povedli s 7:3, po uspešnem napadu Martina Kosmine pa že 10:5. Z asom Grege Erpiča so Novomeščani Ljubljančanom, ki so porabili že oba polminutna odmora, pobegnili za sedem točk (7:14). Do drugega tehničnega odmora se je njihova prednost stopila na tri točke, oba svoja polminutna odmora pa je porabil tudi Časar. S tremi točkami prednosti je Krka vodila tudi še pri izidu 19:16, z blokom Maksima Buculjevića pa so Ljubljančani izid izenačili (19:19). V napeti končnici niza so prvi do zaključne žoge vseeno prišli Novomeščani, ki so imeli nato še eno, vendar je ACH do vodstva z 2:0 prišel po svoji tretji zaključni žogi.

Tudi po nesrečno izgubljenem drugem nizu, v katerem so naredili 12 lastnih napak, se krkaši niso predali. Do desete točke so še držali korak z Ljubljančani, do drugega tehničnega odmora so za njimi zaostajali že za štiri točke. Še korak bližje uvrstitvi v finale so bili ljubljanski odbojkarji po asu Stjepana Jurića in vodstvu z 18:13. Novomeščani so se jim sicer še približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri 20:22, nato pa so odbojkarji ACH Volleyja dosegli tri zaporedne točke, zadnjo z asom Armenakis in se zasluženo uvrstil v finale.

Značke: odbojka, pokal, moški

Članki iz rubrike