Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.03.2017 09:59:51

V pričakovanju finala Nova KBM Branik - Calcit Volleyball

Triglav Kranj bo od petka do nedelje prvič v svoji zgodovini prireditelj zaključnega turnirja odbojkarskega pokala Slovenije. V petek bosta na sporedu polfinalni tekmi ženskega pokalnega tekmovanja, ob 17.30 se pomerili ekipe Calcit Volleyball in Formula Formis, ob 20.30 pa Nova KBM Branik in Volleyball Ljubljana. Finale bo v soboto ob 20.30.

Naslov pokalnih zmagovalk bodo v Kranju branile mariborske odbojkarice, ki so do zdaj v tem tekmovanju slavile že petnajstkrat, od štirih letošnjih udeleženk zaključnega turnirja pa je do ženske pokalne lovorike prišel le še Calcit Volleyball, ki je bil najboljši v sezonah 2012/13 in 2013/14.

Odbojkarice Calcita Volleyballa in Formule Formisa so se v polfinalu pokalnega tekmovanja pomerile že leta 2013, ko so v Hočah kalcitovke prvič osvojile pokalni naslov. Tudi v Kranju bo vloga favoritinj na strani varovank Nicole Negra, ki so minuli teden na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu izgubile finalni obračun z madžarsko ekipo Linamar Bekescsabai. V domačem prvenstvu so v rednem delu tekmovanja obakrat premagale Rogožanke.

V drugem polfinalnem paru je vloga favoritinj na strani Nove KBM Branika, ki je pred dobrimi 14 dnevi v rednem delu prvenstva v gosteh premagala Volleyball Ljubljano. Toda sodeč po predstavah na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu, kjer so v polfinalu gladko izgubile proti Linamar Bekescsabaiju, nato pa po hudem boju v tekmi za tretje mesto le ugnale zagrebško Mladost, forma Mariborčank ni na najvišji ravni. Naporen urnik tekmovanja je očitno pustil posledice v njihovi igri.

Po petih letih bodo odbojkarice Volleyball Ljubljane spet zaigrale na zaključnem turnirju. Pred petimi leti so jih v polfinalu zaustavile kalcitovke, tokrat se bodo pomerile z Mariborčankami. Finalna tekma bo na sporedu v soboto, ko bosta v Kranju tudi polfinalni tekmi moškega zaključnega turnirja. Na prvi tekmi ob 14. uri bo ACH Volley igral s Krko, ob 17. uri pa se bodo pomerili branilci pokalnega naslova odbojkarji Calcita Volleyballa in domačega Triglava.



* Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije za odbojkarice:
- petek, 17. marec, polfinale:
17.30 Calcit Volleyball - Formula Formis
20.30 Nova KBM Branik - Volleyball Ljubljana
- sobota, 18. marec:
20.30 finalna tekma

Značke: odbojka, pokal, ženske

Članki iz rubrike