Mobilna verzija
STA
STA

V kvalifikacijah za SP 2018 najprej z Gruzijo

Nikola Miljković

Slovenska moška reprezentanca, ki bo od 24. do 28. maja gostitelj kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018, bo v prvi tekmi igrala z Gruzijo. V skupini C so še reprezentance Latvije, Portugalske, Izraela in Belgije. Na SP neposredno vodi le prvo mesto.

Drugouvrščene ekipe se bodo za nastop na SP, ki ga bosta prihodnje leto skupaj gostili Italija in Bolgarija, borile še v julijskih dodatnih kvalifikacijah.

V skupini C je na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze (Fivb) najvišje uvrščena Belgija, ki je na 18. mestu, Portugalska na 26., Slovenija 30., Latvija in Izrael sta skupaj na 94. mestu, Gruzija pa je 137. Slovenski odbojkarji bodo v kvalifikacijah v ljubljanski dvorani Stožice vse tekme igrali ob 17.30.

V pripravah na kvalifikacije za svetovno prvenstvo se bodo izbranci Slobodana Kovača dvakrat pomerili z iransko reprezentanco, ki jo je novi selektor slovenske reprezentance na zadnjem SP na Poljskem popeljal do šestega mesta. Iranci so svetovni lestvici Fivbe na sedmem mestu, na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru pa so bili peti. Prva tekma bo predvidoma 14. maja v Hočah, dan kasneje pa se bosta ekipi srečali še v Ljubljani, a za zaprtimi vrati.

V kvalifikacijah za SP bodo igrale tudi slovenske odbojkarice, ki so na svetovni lestvici Fivbe trenutno na 115. mestu, bodo v skupini F igrale proti domačinkam turnirja Portugalkam (79.), Finkam (79.), Francozinjam (44.), Nemkam (13.) in Estonkam (44.). Datumi tekem, turnirji bodo potekali med 23. majem in 4. junijem, še niso določeni, prav tako še ni znano, kdo bo vodil slovenske odbojkarice v kvalifikacijah. Neuradno naj bi se na razpis prijavilo okoli 15 domačih in tujih strokovnjakov.

Značke: odbojka , sta