gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.03.2017 17:32:59

Kranjska Gora bo konec tedna v znamenju odbojke na mivki

Kranjska Gora bo od 17. do 19. marca prizorišče petega turnirja evropske serije v odbojki na snegu. Med prijavljenimi je tudi deset slovenskih dvojic, med njimi tudi državna prvaka v odbojki na mivki Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk.

Z novim vodstvom Evropske odbojkarske zveze (CEV) je prišlo tudi do nekaterih novih tekmovanj za večjo popularizacijo odbojkarske igre. V letošnji sezoni je CEV začel s serijo turnirjev v odbojki na snegu, med prireditelji pa je tudi Kranjska Gora, kjer bodo nastopile najboljše evropske ekipe v odbojki na mivki iz osmih držav - Avstrije, Hrvaške, Češke, Slovaške, Nemčije Madžarske, Poljske in Slovenije.

Slovenske barve bo branilo deset slovenskih ekip, osem v moški in dve v ženski konkurenci. Največ možnosti za visoko uvrstitev imata aktualna državna prvaka v odbojki na mivki Pokeršnik in Boženk, ki sta pred mesecem dni na turnirju na nadmorski višini 2650 metrov na Alborzu v Iranu osvojila peto mesto.



"Najina želja je, da bi se v Kranjski Gori lahko pomerila s Poljakoma Michalom Matyjo in Piotrom Janiakom, ki sta naju zaustavila v četrtfinalu. Kakšnih velikih razlik med igranjem na mivki in snegu ni, drugačna je le taktika v obrambi, drugo je bolj ali manj isto kot na mivki. Konkurenca bo močna, večina tujih ekip je v tekmovalnem ritmu, medtem ko bo to za naju šele drugi turnir. Upam, da bo na najini strani tudi sreča," je na današnji predstavitvi turnirja kranjskogorskega turnirja v odbojki na mivki dejal Pokeršnik.

Turnir se bo odvijal na Snežni plaži pod smučiščem Kekec v Kranjski Gori, tekme se igrajo na dva osvojena niza do enajste točke, finalni obračuni se bodo začeli v nedeljo predvidoma ob 15. uri. V moški konkurenci sta prva favorita Poljaka Matyja in Janiak, med prijavljenimi je tudi Čeh Robert Kufa, ki je leta 2015 slavil na turnirju v odbojki na mivki 2015 v Ljubljani, v ženski konkurenci pa sta v vlogi favoritinj Poljakinji Michalina Tokarska in Justyna Tylutki.

Značke: odbojka, sneg

Članki iz rubrike