GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 12.03.2017 20:33:50

ACH Volley še osmič najboljši v srednjeevropski ligi

CEV
Odbojkarji ACH Volleyja so v finalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Zagrebu s 3:2 (15, -17, 20, -20, 7) premagali Hypo Tirol Innsbruck. Zanje je to že osma lovorika v tem tekmovanju, v katerem so bili najboljši tudi lani, ko so prav tako v finalu premagali ekipo iz Innsbrucka.

* Športna dvorana Bojana Stranića, gledalcev 400, sodniki: Mezöffy (Madžarska), Jurković (Hrvaška).
* ACH Volley: Flajs, Kozamernik 11, Kovačič, Purić 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 17, Pokeršnik 15, Buculjević 3, Armenakis 20.
* Hypo Tirol Innsbruck: Beer, Provenzano Joao de Deus, Chrtiansky 9, Krol 2, Teppan 18, Zappoli 1, Tusch 1, Juhkami 13, Frances 10, Duarte da Silva 4, Kronthaler, Yenipazar 5.

Slovenski državni prvaki so bili v sobotni polfinalni tekmi po izgubljenem nizu proti domači Mladosti Proenergy v nadaljevanju boljši nasprotnik in se brez večjih težav uvrstili v finale, medtem ko je najboljša avstrijska ekipa brez izgubljenega niza premagala slovaško Bystrino NPU iz Nitre. Slovaki so bili v današnji tekmi za tretje mesto s 3:0 (20, 23, 25) boljši od domačinov zaključnega turnirja. Osem točk je k zmagi slovaške ekipe prispeval nekdanji občasni slovenski reprezentant Andrej Grut.

V prvem nizu finalnega obračuna so branilci naslova, odbojkarji ACH Volleyja, v ponovitvi lanskoletnega finala, ob prvem tehničnem odmoru nasprotnikom pobegnili za štiri točke, do drugega za pet, na servis Jana Pokeršnika pa je bilo že 22:13. Pokeršnik je z uspešnim napadom Ljubljančanom priboril tudi prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, ki ga je potrdil Žiga Štern.



Toda drugi niz se za ljubljansko ekipo, ki je popustila na sprejemu, pa tudi njeni napadi niso bili več tako uspešni, ni nadaljeval po željah. Za nameček je naredila še veliko število lastnih napak, v prvem nizu le pet, v drugem še enkrat toliko, že ob drugem tehničnem odmoru pa je zaostajala za osem točk. Odbojkarji Innsbrucka so prednost osmih točk ohranili do konca drugega drugega niza, v katerem so naredili le štiri lastne napake, v prvem pa kar 15.

Izgubljeni niz na varovance Zorana Kedačiča ni vplival negativno, nasprotno, začeli so igrati bolj zbrano ter si z boljšim servisom priigrali kar osem točk prednosti (13:5), ob tem pa je Daniel Gavan porabil oba polminutna odmora. V še težjem položaju so bili avstrijski odbojkarji ob odhodu na drugi tehnični odmor, ko je bil v napadu uspešen Štern, saj so zaostajali že za devet točk. Toda na servis Murata Yenipazara se je avstrijska ekipa Ljubljančanom približala na štiri točke zaostanka (12:16), pred vstopom v končnico le na tri (16:19). Toda po asu Maksima Buculjevića so Ljubljančani lažje zadihali, povedli so s 23:18, zadnjo točko v tretjem nizu pa je dosegel Pokeršnik.

V četrtem nizu sta bili ekipi do pete točke izenačeni, pred odhodom na prvi tehnični odmor pa so Tirolci dosegli tri zaporedne točke, že na deveti točki pa je Jan Kozamernik z blokom poskrbel za novo izenačenje. Ljubljančani so po zaslugi Pokeršnika na drugi tehnični odmor odšli s točko prednosti, vodili pa so tudi z dvema (12:10). Vendar njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, spet so popustili na sprejemu, Innsbruck, pri katerih je bil v napadu najbolj nevaren Renee Teppan, je povedel z 21:18, nato pa s prvo zaključno žogo prišel do tie-breaka.

Ljubljanski odbojkarji so v tie-breaku na menjavo strani odšli s prednostjo treh točk, potem ko je Innsbruck vodil s 5:4. Na servis Pokeršnika je Štern ACH Volley popeljal do vodstva z 10:5, še bližje sedmi lovoriki v srednjeevropski ligi pa so bili Ljubljančani po asu Dika Purića, saj je bilo na semaforju že skorajda neulovljivih 13:7. Nato je napad Innsbrucka končal v avtu, zadnjo točko na tekmi pa je s svojim četrtim blokom na tekmi dosegel Kozamernik.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike