Mobilna verzija
STA
STA

Za slovo od lige prvakov v Stožicah padla velika Modena

www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi šestega kroga skupine D lige prvakov doma premagali Azimut Modeno s 3:2 (21, -23, -25, 20, 11).

Ljubljančani so prikazali odlično igro, bili v vseh elementih igre najmanj enakovredni gostom iz Italije, od letošnje lige prvakov so se tako poslovili s petimi točkami, Azimut Modena pa je prišel do svoje petnajste.

Slovenski državni prvaki, ki so po porazu v Craiovi pred slabimi štirinajstimi dnevi dokončno izgubili vse možnosti za uvrstitev v osmino finala, prav tako pa za nadaljevanje sezone v pokalu CEV, so se ob slovesu od evropske sezone želeli prikazati v najlepši luči. To jim je tudi uspelo, saj so kot edini v skupini D spravili na kolena veliko Modeno.

Da se varovanci Zorana Kedačiča ne mislijo kar tako predati italijanski ekipi, so nakazali že v uvodnem nizu. Organizator igre Maksim Buculjević je dobro razporejal žoge, v napadu sta bila razpoložena Apostolos Armenakis in Žiga Štern, na prvem tempu pa Jan Kozamernik, kar je domačinom prineslo prednost štirih točk (15:11). Toda na servis Luce Vettorija so Italijani, ki so v Ljubljano prišli s svojo najnovejšo okrepitvijo, Draganom Travico, izid na 15. točki izenačili, po bloku Earvina Ngapetha pa povedli (17:16). Vendar je bilo nadaljevanje niza spet v znamenju Ljubljančanov, ki so v končnici niza preko Jana Kozamernika izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih.

Tudi drugi niz se je za ACH Volley začel nadvse obetavno, s servisi so oddaljili nasprotnika od mreže, po napaki Modene pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk. Do drugega tehničnega odmora so se jim gostje popolnoma približali, razigral se je Swan Ngapeth, pred vstopom v končnico pa so po odlični akciji Earvina Ngapetha izid na 19. točki izenačili. Z nekaj lastnimi napakami so domači odbojkarji gostom omogočili, da so prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih. Po napaki Pokeršnika na servisu so izkoristili drugo.

V tretjem nizu so Ljubljančani še naprej držali korak z odbojkarji Modene. S točko Kozamernika so povedli z 11:9, vendar se je pri gostih razigral Samuel Onwuelo, ki je imel največ zaslug za njihove zaporedne tri točke in vodstvo z 12:11. Do drugega tehničnega odmora so varovanci Francesca Petrella, ki je pred časom na klopi zamenjal Roberta Piazzo, pobegnili za dve točki, toda z blokom Šterna so domači izid na 17. točki izenačili. V še eni napeti končnici so slovenski državni prvaki na servis Roka Satlerja ubranili dve zaključni žogi, si z blokom Buculjevića priigrali zaključno žogo, nato pa je napad Šterna končal v avtu, mlajši od bratov Ngapeth, Swan pa je niz končal z dvema asoma.

Nesrečno izgubljeni niz ni zaustavil domačih odbojkarjev, pri kateri je namesto Jana Pokeršnika v igro vstopil izkušeni Andrej Flajs. Na servis Buculjevića so povedli s 4:1, nato pa prednost dveh točk držali do prvega tehničnega odmora. Holt je z blokom, nato pa še po prvem tempu Modeno prvič v četrtem nizu popeljal do vodstva (9:10), a ne za dolgo, kajti z blokom Kozamernika so spet do prednosti prišli Ljubljančani, vseeno pa so ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za točko. Za razliko od predhodnega niza so Kedačičevi varovanci v končnico z blokom Kozamernika, nato še Buculjevića, krenili z vodstvom 21:17. Prednost si ohranili do konca niza, ki se je končal z napako na servisu gostujoče ekipe.

Pred dobrimi tremi meseci v Modeni so se v tie-breaku zmage veselili odbojkarji Modene. Na današnjem obračunu so bili v boljšem položaju pred menjavo strani domačini, ki so z dvema zaporednima blokoma Buculjevića povedli s 7:5, s točko kapetana Flajsa pa so nanjo odšli s točko prednosti. Z zbrano igro in odlično igro v bloku, na tekmi so v tem elementu igre nasprotnike zaustavili kar osemnajstkrat, so po zaslugi Armenakisa prišli do štirih zaključnih žog, z blokom pa je zmago domače ekipe priboril Diko Jurić.

ACH VOLLEY - AZIMUT MODENA 3:2 (21, -23, -25, 20, 11)

* Športna dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodnika: Maroszek (Poljska), Zaharova (Rusija).
* ACH Volley: Flajs 3, Kozamernik 16, Purić 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 23, Pokeršnik 4, Buculjević 5, Armenakis 21.
* Azimut Modena: Orduna 1, Massari 2, Rossini, S. Ngapeth 20, E. Ngapeth 14, Le Roux 10, Piano 7, Holt, Travica 2, Onwuelo 11, Pinali, Vettori 5.

Značke: ach , modena , liga-prvakov