Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 29.12.2016 21:15:12

ACH Volley zmlel Avstrijce

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji prvi tekmi drugega turnirja srednjeevropske lige v Myjavi premagali Hypo Tirol Innsbruck s 3:0 (21, 26, 20).

Odbojkarji ACH Volleyja so v ponovitvi lanskoletnega finalnega obračuna v srednjeevropski ligi na turnirju v Myjavi še enkrat več na kolena spravili najboljšo avstrijsko ekipo zadnjih let. Varovanci Zorana Kedačiča, ki sezone v srednjeevropski ligi niso začeli najbolje, saj so v uvodnem turnirju v Zagrebu izgubili proti domači Mladosti, so ob koncu leta v odlični formi, kar so potrdili z dobro igro in zmago proti Hypo Tirolu. 


Ljubljančani, ki so igrali brez Jana Pokeršnika, na začetku tedna pa so se razšli z Američanom Alexandrom Slaughtom, so v prvem nizu proti ekipi iz Innsbrucka, ki je v sredo nekoliko nepričakovano izgubila proti domačemu Spartaku z 1:3 (-25, -21, 23, -24), z blokom Apostolosa Armenakisa povedli s 5:0, nato pa ob boljšem servisu in sprejemu to prednost ohranili do konca niza. Na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo treh točk, ob drugem so vodili s petimi, v končnici niza pa so imeli tudi pet zaključnih žog, do vodstva z 1:0 v nizih so prišli po tretji, ko je bil v napadu uspešen Armenakis.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen, ekipi sta se menjavali v vodstvu, slovenski državni prvaki pa so po vodstvu dveh točk v končnico krenili z minimalno prednostjo. Vendar so bili odbojkarji iz Innsbrucka, pri katerih je bil nezaustavljiv Renne Teppan, tisti, ki so prvi prišli do zaključne žoge, a je po zaslugi Andreja Flajsa niso izkoristili. Hypo Tirol je imel še eno zaključno žogo za izenačenje v nizih, z blokom pa je izenačenje v nizih preprečil Žiga Štern, ki je nato dosegel še zadnji dve točki v drugem nizu.

Tretji niz je bil izenačen le do prvega tehničnega odmora. Nanj so ljubljanski odbojkarji z blokom Jana Kozamernika odšli s točko prednosti. Na servis Maksima Buculjevića so nasprotnikom pobegnili na 13:7, razlika šestih točk pa je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po visokem zaostanku so se avstrijski državni prvaki sprijaznili s porazom, Ljubljančani pa tudi niso popustili, tako da so zasluženo ugnali Hypo Tirol Innsbruck, ki je bil slabši v vseh elementih igre, naredil pa je tudi 22 neizsiljenih napak, ACH Volley le 15.

"Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo ekipe. Kljub zelo nizki dvorani smo odigrali fantastično v obrambi in si priigrali veliko protinapadov. Na koncu smo z močnim servisom preprečili njihove lahke napade. Prva zmaga na turnirju, jutri gremo še po eno in mislim, da bi na ta način najlepše zaključili koledarsko leto," je po zmagi dejal Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja, ki bo v petek, ob 18. uri, igral še proti domačemu Spartaku Myjavi.

ACH Volley - Hypo Tirol Innsbruck 3:0 (21, 26, 20) 

Bratislava: Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Kovar, Gall (oba Češka). 
ACH Volley: Flajs 12, Kozamernik 12, Kovačič, Purić 2, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 13, Buculjević 2, Armenakis 15.

Hypo Tirol Innsbruck: Beer 3, Provenzano Joao de Deus, Chrtiansky 3, Krol 5, Teppan 21, Tusch 1, Jukhami 8, Frances 4, Duarte da Silva 5, Kronthaler 1, Yenipazar 1. 

Članki iz rubrike