Mobilna verzija
STA
STA

Mariborčanke gladko boljše od Sokola

www.alesfevzer.com

Odbojkarice Nove KBM Branika so v 2. krogu drugega turnirja srednjeevropske lige v Olomoucu premagale Sokol Post s 3:0 (11, 11, 18).

 Po sredini zmagi nad češko ekipo Olomouc so odbojkarice Nove KBM Branika zmagale tudi v današnji drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige na Češkem. Tokrat so bile s 3:0 boljše od avstrijske ekipe Sokol Post z Dunaja, ki je bila lahek zalogaj za slovenske podprvakinje, saj je tekma trajala le dobro uro.

Mariborčanke so tekmo začele zbrano in odločno ter po dveh zaporednih asih Saše Planinšec in točkah Ize Mlakar povedle 8:2, 10:3 in 16:3. Dobro od rok so jim šli predvsem začetni udarci, ki so sejali paniko v ekipi na drugi strani mreže. Šele pri vodstvu Štajerk 21:5 so Dunajčanke prišle do daha, osvojile nekaj točk in se ognile katastrofi.

V drugem nizu favorizirane Mariborčanke niso popuščale, še naprej so igrale zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu. Njihova prednost je rasla iz minute v minuto. Po vodstvu 18:11 so z delnim rezultatom 7:0 prepričljivo osvojile še drugi niz.

V tretjem je trener Posta premešal šesterko in v igro poslal avstrijski reprezentantki Dano Schmit in Liso Schmerlaib, kar je predramilo njegovo ekipo, ki je na prvi tehnični odmor odšla s točko prednosti 8:7. V nadaljevanju so pobudo v igri spet prevzele mariborske odbojkarice, pri vodstvu 17:16 pa zagospodarile na igrišču in brez težav osvojile še tretji niz.

"Tekmic smo se lotile resno in odločno in bile za tako igro nagrajene s tremi točkami. Do veljave je prišla kakovostna razlika, Dunajčanke smo prekašali v vseh prvinah odbojkarske igre. Z izjemo tretjega niza nam niti v enem trenutku tekme niso bile dorasle," je pojasnila Ela Pintar.
Nova KBM Branik - Sokol Post 3:0 (11, 11, 18) 

Maribor: Športna dvorana, gledalcev 50, sodnika: Kovać (Hrvaška), Porvaznik (Slovaška). 
Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne 8, Košenina, Kaučič, Vovk, Najdič, Milosavljevič 2, Planinšeč 14, Sobočan 9, Pintar 8, Koskelo. 
Sokol Post: Brauneis 3, Schmerlaib 3, Sarič 1, Schmit, Janečkova 8, Kubova, Katz 3, Hodžič, Melicharkova, Nikič 3.

Značke: odboja , nkb-branik