Mobilna verzija
STA
STA

Slovenski odbojkarji za uvod EP proti Špancem

Nikola Miljković

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo konec avgusta na evropskem prvenstvu na Poljskem branila srebrno odličje.

Novembrski žreb v Krakovu je Slovenijo uvrstil v skupino C skupaj z Rusijo, Bolgarijo in Španijo, zdaj pa je tudi že znano, da bodo prvi tekmeci slovenskih odbojkarjev Španci, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Prireditelji prvenstva, ki bo v štirih mestih, Gdansku, Szczecinu, Krakovu in Katovicah, so razkrili, kakšen bo razpored prvenstva. Slednje se bo začelo v četrtek, 24. avgusta, z obračunoma med Finsko in Estonijo ter Bolgarijo in Rusijo, takoj zatem pa bo v Gdansku sledil obračun med gostiteljico Poljsko in Srbijo.

Prvi dan prvenstva se bodo prvič predstavili tudi Slovenci, ki jih uvodoma čaka tekma z izbrano vrsto Španije, dva dni pozneje se bodo srečali s prvimi nosilci skupine C, Rusi, po dnevu počitka pa se bodo pomerili še z Bolgari.

Zmagovalci vseh štirih skupin se bodo uvrstili neposredno v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene ekipe v izločilne boje, medtem ko bodo četrtouvrščene ekipe prvenstvo končale.

Skupina C, v kateri igra Slovenija, se bo v izločilnih bojih, ki bodo v sredo, 30. avgusta, križala s skupino A, v kateri igrajo Poljska, Srbija, Estonija in Finska, četrtfinale pa bo na sporedu že dan pozneje. Polfinalni srečanji bosta v soboto, 2. septembra, v Krakovu, prav tako kot veliki finale, ki bo v nedeljo, 3. septembra.

Razpored skupinskega dela prvenstva, skupina C:
- četrtek, 24. avgust:
20.30 Slovenija - Španija
- sobota, 26. avgust:
17.30 Rusija - Slovenija
- ponedeljek, 28. avgust:
17.30 Slovenija - Bolgarija

Značke: odbojka , slovenija