Mobilna verzija
sta
sta

Branik v gosteh ugnal Olomuc

alesfevezer.com

Odbojkarice Nove KBM Branika so na prvi tekmi 2. turnirja srednjeevropske lige v Olomoucu premagale domačo ekipo s 3:1 (20, 23, -23, 19).

Olomouc - Nova KBM Branik 1:3 (-20, -23, 23, -19)

* Športna dvorana, športna dvorana, gledalcev 160, sodnika: Porvaznik (Slovaška), Kovač (Hrvaška).

* Olomouc: Orvošova 7, Michalikova 12, Andreeva, Sajdova 11, Kubinova 3, Pribylova, Čutuk 8, Košicka 5, Dudova, Dedikova 8, Sain, Struškova 8.

* Nova KBM Branik: Mlakar 24, Blagne 10, Košenina, Kaučič 10, Vovk 2, Najdič 2, Milosavljević, Planinšec 11, Sobočan 11, Pintar 1, Koskelo.

Slovenske podprvakinje so v Olomoucu zasluženo osvojile tri točke, ki so dobra popotnica pred tekmo v Lukni, v kateri bodo igrale proti dunajski ekipi Sokol Post.

Gostje so tekmo začele odlično in po neugodnih začetnih udarcih organizatorke igre Sare Najdič povedle 6:1. Gostiteljice so v nadaljevanju zaigrale bolj zanesljivo, prednost gostij je hlapela in pri rezultatu 17:17 tudi izhlapela. V zanimivi končnici se je po točkah Ize Mlakar tehtnica nagnila na stran bankirk, ki so dobile niz.

Drugega so domačinke začele silovito in po zaslugi neugodnih začetnih udarcev Nikol Sajdove povedle 10:3. Zaostanek je predramil Mariborčanke, ki so osvojile šest točk zapovrstjo, nato pa nerazumljivo popustile in ekipa Olomouca je povedla 17:11. Pri vodstvu 20:14 je trener mariborske ekipe posegel po nekaj menjavah igralk, kar se je pokazalo kot dobra poteza, saj so mariborske odbojkarice z osmimi zaporednimi točkami povedle 22:20, v izenačeni končnici pa je Mlakarjeva z dvema zaporednima točkama ekipo popeljala k zmagi v nizu.

Uvodne minute tretjega niza so minevale v izenačeni igri. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, v prelomnih trenutkih pa so domače povedle 23:20. A se Štajerke niso predale, dosegle so tri točke zaporedoma, izenačile rezultat, zasuk pa jim ni uspel.

V začetku četrtega niza so rahlo pobudo imele odbojkarice Olomouca, toda mariborska ekipa je v nadaljevanju tekme ujela ritem igre in si s točkami Nike Blagne, Anite Sobočan, Marine Kaučič in Mlakarjeve priigrala prednost 16:13, nato 23:18 in zanesljivo dobila niz in tekmo.

Značke: branik , olomuc