Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.12.2016 18:28:30

Poljski in srbski odbojkarji za uvod EP pred 70 tisoč gledalci

vszi
Odbojkarji Poljske in Srbije bodo uvodno tekmo 30. evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto od 25. do 3. septembra na Poljskem, igrali na nogometnem stadionu v Varšavi.

Poljska in Srbija sta se na nogometnem stadionu pomerili že 30. avgusta 2014, ko je šlo za odprtje svetovnega prvenstva, njihov dvoboj pa si je takrat ogledalo 61.500 gledalcev.


Poljski prireditelji, pogodbo o organizaciji tekme sta v četrtek podpisala predsednik poljske odbojkarske zveze Jacek Kasprzyk in Jakub Opara, generalni direktor nacionalnega stadiona v Varšavi, pričakujejo, da si bo tekmo med domačini in Srbi ogledalo 70 tisoč gledalcev, saj bodo namestili še dodatne tribune. Predlani so s 3:0 slavili poljski odbojkarji, ki so pozneje pod vodstvom Stephana Antige tudi osvojili naslov svetovnega prvaka.

Evropsko prvenstvo na Poljskem bo sicer potekalo v Gdansku, Szczecinu, Krakovu in Katovicah, v Varšavi pa bo le uvodna tekma prvenstva. Poljski in srbski odbojkarji bodo sicer igrali v skupini A, v kateri sta še reprezentanci Finske in Estonije. Na EP bo tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo branila srebrno medaljo iz Bolgarije in Italije, njeni nasprotniki v Krakovu v skupini C pa bodo reprezentance Bolgarije, Rusije in Španije.

Značke: odbojka, poljska

Članki iz rubrike