stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 18.12.2016 09:52:44

Oranžni zmaji so prepričljivo dobili derbi v Kamniku

Tina Kosec
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 14. kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali Calcit Volleyball s 3:0 (14, 23, 17).

Med tednom so Kamničani, prvič po porazu v ljubljanski dvorani Tivoli prav proti ACH Volleyju, v Kranju izgubili z domačim Triglavom, pred torkovo povratno tekmo prvega kroga pokala CEV s francoskim Toursom pa so v svoji dvorani gostili aktualne državne prvake. Na že omenjeni tekmi v Tivoliju so Ljubljančani do zmage prišli šele v tie-breaku, potem ko so ubranili dve zaključni žogi, tokrat so prišli do vseh treh točk, saj so bili boljši v vseh elementih igre. Pred torkovo tekmo drugega kroga skupine D lige prvakov, ko bodo v dvorani Stožice gostili romunsko Craiovo, je to za njihove navijače zagotovo dobra napoved.

"Glede na to, da v zadnjem času zaradi tekmovalnega ritma in nekaterih lažjih poškodb ne treniramo najbolje, vmes je bila še pot v Francijo, me današnja slabša predstava ni presenetila. Za nameček si je v petek na treningu prst poškodoval še Pereira, ob slabšem sprejemu pa smo bili brez pravih možnosti proti razigranim gostom. Sicer smo se borili po svojih najboljših močeh, a to danes ni bilo dovolj," je ob porazu svoje ekipe dejal Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa. Več razlogov za dobro voljo je imel Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja, ki je še dvanajstič zaporedoma v državnem prvenstvu prišel do zmage. "Trenutno igramo dobro odbojko, vidi se, da se nam vloženo delo na treningih vrača na tekmah. Morda v domačem prvenstvu na vseh tekmah ne igramo na visoki ravni, vendar je tudi to dovolj za zmage. Danes smo ves čas igrali dobro, veseli me, da nismo popuščali, da smo bili boljši nasprotnik, pa kažejo tudi statistični podatki."

Calcit Volleyball - ACH Volley 0:3 (-14, -23, -17)
* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).
* Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar, Golob, Novljan, Ratek, Okroglič 4, Vidmar 9, Pereira 1, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik 2, Štembergar Zupan 10, Videčnik 4, Konjedic.
* ACH Volley: Flajs, Slauht, Kozamernik 8, Kovačič, Purič 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 12, Pokeršnik 11, Buculjević 3, Armenakis 14.

Značke: ach-volley, calcit

Članki iz rubrike