Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 29.07.2016 10:26:15

Ljubljanski Kongresni trg bo okupirala odbojka na mivki

Nikola Miljković
Že tretje leto zaporedoma bo Kongresni trg v znamenju odbojke na mivki. Na mednarodnem turnirju Ljubljana Beachvolley Challenge 2016 bo nastopilo 12 ekip v moški in ženski konkurenci, tokrat tudi z rekordnim nagradnim skladom 8000 evrov.

Danes, od 10. ure naprej in v soboto bodo na ljubljanskem Kongresnem trgu in na igriščih športnega parka Ludus na svoj račun prišli ljubitelji odbojke na mivki, ki bodo lahko uživali v zanimivih bojih odbojkaric in odbojkarjev iz dvanajstih držav. Med njimi bodo tudi najboljše slovenske ekipe z državnega prvenstva v Kranju, ki je bil minuli konec tedna v Kranju.


Vrhunec dogajanja bo v soboto, ko bo ob 21. uri na sporedu ženski finale, uro pozneje pa še moški, želja organizatorjev, Odbojkarske zveze Slovenije in marketinške agencije Extrem, ki tretje leto zaporedoma pripravljata ta dogodek, je, da bi v njem igrali tudi slovenski ekipi. V moški konkurenci predvsem to velja za dvojici Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, aktualna slovenska državna prvaka, v ženski pa za Eriko Fabjan in Moniko Potokar, ki sta bili najboljši že na državnem prvenstvu v Kranju.

"Lani sva bili na tem tekmovanju tretji, letos si želiva narediti korak več, vendar bo tudi konkurenca močnejša. Na državnem prvenstvu sva uživali v igri in tega si želiva tudi v Ljubljani, kjer je vzdušje še posebej prijetno," je v pričakovanju začetka turnirja Potokarjeva.

Članki iz rubrike