zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 30.06.2016 21:00:52

Zemljak in Pokeršnik odvzela niz evropskima prvakoma

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta začela z nastopi na turnirju svetovne lige FIVB Major v Poreču in vpisala dva poraza.

Najboljša slovenska odbojkarja na mivki, ki sta leta 2013 navdušila s petim mestom na turnirju svetovne lige v ruski Anapi, sta se na uvodnem srečanju v Poreču pomerila s favoriziranima Nizozemcema Aleksandrom Brouwerjem in Robertom Meeuwsnom in izgubila z 0:2. Svetovna prvaka izpred treh let sta bila boljša z 21:15 in 21:16.

V popoldanskem delu turnirja sta Zemljak in Pokeršnik zaigrala še proti Clemensu Dopplerju in Alexandru Horstu, najboljšemu avstrijskemu paru, ki se lahko pohvali z nastopom na olimpijskih igrah in naslovom evropskih prvakov. Avstrijca sta bila od slovenskih odbojkarjev boljša po skoraj uri dvoboja, z 2:1 (21:19, 21:23, 15:8) v nizih.

»Prva dva niza sta bila zelo izenačena in na žalost nama je sodnik v prvem nizu, pri rezultatu 19:20, lahko rečem da zares neupravičeno, dosodil napako pri podaji in tako zaključil niz, pa čeprav sva imela organiziran idealen napad. Tudi drugi niz smo igrali točko po točko, v končnici sva bila uspešnejša midva. Žal je Avstrijcema na začetku tretjega niza uspevalo prav vse in ko sta nama enkrat ušla za štiri oziroma pet točk, ju enostavno nisva mogla več ujeti,« pa je tekmo proti Dopplerju in Horstu ocenil Zemljak.

Slovenca jutri ob 12. uri čaka še obračun proti Gustavu Carvalhaeju in Saymonu Santosu, ki sta v skupini B zmagala na obeh tekmah in bila tako od nizozemskega kot od avstrijskega para boljša z 2:1. V letošnji sezoni sta Brazilca tudi že osvojila turnir svetovne lige v Cincinnatiju, Carvalhae pa je leta 2013, prav tako kot Zemljak pred leti, osvojil naslov svetovnega mladinskega prvaka.

Članki iz rubrike