sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Žiga Škvorc Njena.si

MasterChefov Žiga bo postal očka

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

tp
tp
0 17.12.2014 12:15:07

Kakšna farsa! Polne tribune, ki to niso bile

Katar je minuli mesec gostil mednarodni turnir v odbojki na mivki, prireditelji pa so se lahko pohvalili s polnimi tribunami.

A na koncu se je izkazalo, da to sploh niso bile. Oziroma, da na njih nedvomno niso sedeli ljubitelji tega sicer privlačnega športa. Katar, ki bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo v nogometu in ki bo že naslednji mesec gostil najboljše rokometaše na svetu, se je še enkrat več znašel v škandalu. 

Organizatorji turnirja pod okriljem mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) so namreč približno 150 migrantom plačali, da so zapolnili tribune v Dohi. Toda delavci iz Gane, Kenije, Nepala in še kje, ki v Katarju delajo kot vozniki taksijev ali avtobusa so priznali, da so bili na turnirju zaradi denarja ne zaradi odbojke. Predstavniki FIVB so se odzvali na to temo in povedali, da niso vedeli za lažne navijače. 



To pa ni prvi tovrstni dogodek. Kar nekaj katarskih navijaških spektaklov je bilo organiziranih na podoben način, tudi v nogometu in rokometu, delavci za to prejmejo približno 5 evrov. Poleg tega so imeli na odbojkarski tribuni še brezplačen brezžični internet, zato so, namesto, da bi spremljali razplet dvobojev, brskali po telefonih. 

Med dogajanjem se je o številu gledalcev na twitterju pohvalil tudi FIVB. 

Članki iz rubrike