zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
5 07.05.2024 16:13:48

Uh, to je glasno sporočilo za Tadeja Pogačarja! Veliki tekmec z videom razkril marsikaj!

Profimedia
Skoraj mesec dni po hudem padcu na dirki po Baskiji se je danski kolesar Jonas Vingegaard vrnil na kolo. Na družbenih omrežjih je danes objavil posnetek, v katerem izpostavlja, da mu gre čedalje bolje.

"To je prvič, da sem spet kolesaril na prostem in res je lepo, da lahko spet normalno kolesarim," je dejal dvakratni zmagovalec Tour de Francea v sporočilu, objavljenem na omrežju X.

"Počutim se dobro in iz dneva v dan postajam boljši. Seveda upam, da bom na startu dirke po Franciji (29. junija), vendar ne vem točno, kako bo potekalo moje okrevanje in ali bom spet pridobil potrebno kondicijo. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom tam," je še dejal kolesar, na posnetku že oblečen v dres svoje ekipe Visma-Lease a Bike.


Pri padcu v Baskiji si je Danec zlomil ključnico in več reber, diagnosticirali pa so mu tudi pnevmotoraks, zaradi česar je ducat dni preživel v bolnišnici.

A tudi športni direktor njegove ekipe Merijn Zeeman verjame, da bo okrevanje dovolj hitro, da bo Vingegaard na startu francoske pentlje, čeprav ga ne bo na višinskih pripravah ekipe v Španiji in na kriteriju Dofineje v začetku junija.

"Vsekakor dopuščamo možnost, da bo Jonas na Touru nastopil. Izjemno je talentiran, vemo pa tudi, da izjemno hitro okreva po poškodbah," je v ponedeljek zatrdil Zeeman, k temu pa dodaja: "Videli bomo, kako se bo lahko obremenjeval, zato njegov program za naslednje dni še ni natančno določen. Seveda pa upamo, da bo lahko branil lansko zmago."

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike