Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 27.04.2024 16:55:56

Carapazu gorska etapa, skupno vodilni Rodriguez, Slovenca zaostala

Profimedia
Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Romandiji od Saillona do Leysina (151,7 km). Olimpijski prvak iz Tokia je bil najmočnejši na zaključnem vzponu in ugnal Nemca Floriana Lipowitza ter Španca Carlosa Rodrigueza. Slednji je v dresu Ineos Grenadiers prevzel majico vodilnega na dirki.

Za Carapaza, ki letos cilja na dirko po Franciji, je bila to 22. zmaga v karieri in tretja letos. Večino zadnjega vzpona do Leysina (13,8 km/6 %) je močan ritem narekovala ekipa Ineos Grenadiers. Zadnjega ubežnika Clementa Bertheta (Decathlon AG2R La Mondiale) so ujeli 5,5 km pred ciljem, nato pa je na čelo prišel Kolumbijec Egan Bernal in delal za moštvenega kolega Rodrigueza pri Ineosu.

Po številnih napadih v zadnjih petih kilometrih je povsem omagal do danes vodilni Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) in izgubil rumeno majico. To je po tretjem mestu v današnji etapi oblekel Rodriguez, ki je sicer za Carapzom in Lipowitzem zaostal deset sekund.


Mladi Španec ima v skupnem seštevku sedem sekund naskoka pred Rusom Aleksandrom Vlasovom in devet pred Lipowitzem (oba Bora-hansgrohe).

Slovenca Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike) in Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) nista posegla po vidnejših uvrstitvah. Tratnik je bil 38. z zaostankom 8:01 minute in v skupnem seštevku zaostaja 9:41 minute. Govekar ima kot sprinter v gorskih etapah naloge pomočnika, novo priložnost za visoko uvrstitev bo imel v nedeljo.

Takrat bo za konec dirke po Romandiji na vrsti še zadnja, peta etapa. Gre za krožno traso v okolici Verniera (150,8 km), ki pa bržčas z enim krajšim (1,5 km) in ne pretirano strmim vzponom (4,1 %) v krogu ne bo postregla z velikimi razlikami.

Značke: kolesarstvo, dirka, švica

Članki iz rubrike