1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
11 01.04.2024 08:05:26

Troboj velikanov! Primož Roglič bo moral pokazati iz kakšnega testa je! Že danes ura resnice...

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo danes v dresu Bora-hansgrohe z nastopom v desetkilometrski vožnji na čas začel dirko po Baskiji.

Ta bo v šestih etapah na sporedu do 6. aprila, na njej pa se bo Kisovčan udaril tudi z Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike) in Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step). Preizkušnja po Baskiji bo največji približek spopada med glavnimi favoriti na dirki po Franciji. Od štirih glavnih tekmecev za zmago na Touru bo namreč manjkal le drugi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).
Petindvajsetletnik se trenutno mudi v Španiji na višinskih pripravah za dirko Liege - Bastogne - Liege (21. april) in dirko po Italiji (4. - 26. maj), obračun Rogliča, Evenepoela in Vingegaarda pa bo lahko spremljal prek televizijskih ekranov.
Šestdnevna dirka po razgibanih baskovskih cestah se bo začela z desetkilometrsko vožnjo na čas s krajšim klancem na sredini trase in strmim zaključkom v zadnjih nekaj 100 metrih v Irunu. Današnji kronometer se bo začel ob 14.10.


Nato sledi še pet razgibanih etap s finalom v soboto v okolici Eibarja.
Lansko zmago po Baskiji brani Vingegaard, ki je v skupnem seštevku po šestih etapah najbližjega zasledovalca, Španca Mikela Lando, ugnal za 1:12 minute. Landa je bil na nedavno končani dirki po Kataloniji drugi, za štirikratnim etapnim zmagovalcem Pogačarjem pa je zaostal 3:41 minute. Tokrat bo izkušeni Bask pomočnik Evenepoelu.
Ostalih Slovencev ne bo na startu.

Članki iz rubrike