stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 26.03.2024 14:37:05

Italijani spremenili prvo etapo Dirke po Italiji, ki je po novem pisana na kožo Pogačarju!

Profimedia
Organizatorji kolesarske dirke po Italiji so nekoliko spremenili letošnjo prvo etapo. Ta bo sedem kilometrov daljša od sprva predvidenih 136 km, obenem pa bo tik pred ciljem na vrsti zelo strm klanec, ki bi lahko prvemu favoritu dirke Slovencu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates) prinesel rožnato majico vodilnega.

Potem ko so organizatorji pred časom predstavili prve tri etape oz. začetek dirke (Grande partenza) v okolici Torina, so v zadnjih dneh nekoliko spremenili traso prve etape. Ta se bo kot predvideno začela na obrobju Torina pri Venaria Realeju in končala v Torinu, a bo sedem kilometrov daljša (143 km).

Pred zaključkom v Torino se bo karavana podala čez Supergo z lažje strani in 22 km pred ciljem še čez prelaz Maddalena (6,1 km/7,4 %). Tri kilometre pred koncem prve etape pa bodo kolesarji prečkali še 1,5 km dolg klanec na San Vito s povprečnim naklonom 10 %. Sledi le še spust do cilja v Torinu.



Prvi favorit za končno slavje v Rimu 26. maja je debitant na Giru, Pogačar, ki bi utegnil po spremembi trase že po prvi etapi prevzeti skupno vodstvo in obleči rožnato majico.

To je sicer že druga sprememba trase pred začetkom italijanske pentlje, ki se bo začela 4. maja. Najprej so morali zaradi varnosti in finančnih razlogov spremeniti gorsko 15. etapo.

Članki iz rubrike