pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
8 18.03.2024 17:12:27

Kako napet obračun na uvodu dirke po Kataloniji! Tadej Pogačar se je kot metek izstrelil proti cilju, končalo se je takole!

Profimedia
Tadej Pogačar je Volto Catalunyo odprl dobro, a ne z zmago.

Slovenski šampion je na uvodni etapi 103. dirke po Kataloniji dosegel drugo mesto. V šprintu glavnine je bil daleč najmočnejši, da bi za seboj pustil tudi Nicholasa Schultza (Israel – Premer Tech), ki je napadel v zadnjem kilometru, pa mu je zmanjkalo nekaj centimetrov. Če bi začel sprintati le kakšno sekundo, morda celo desetinko prej, bi najverjetneje zmagal, a tudi tako je bil uvod pred njegovo sploh prvo udeležbo na katalonski dirki več kot spodbuden. V okrnjeni konkurenci s Seppom Kussom in Aleksandrom Vlasovom kot njegovima bržkone glavnima konkurentoma je absolutni favorit, da se v nedeljo po sedmi etapi v cilj v Barceloni pripelje kot skupni zmagovalec.

Prvi trije - tretji je bil Britanec Stephen Williams (Israel-Premier Tech) - so v cilj prikolesarili v istem času, četrtouvrščeni Francoz Dorian Godon (Decathlon AG2R) pa je zaostal za dve sekundi, kot tudi preostali kolesarji v tej manjši skupini na čelu dirke.

Pogačar si je tako pridobil še osem bonifikacijskih sekund, Schultz pa deset in bo tako torkovo drugo etapo začel kot vodilni, z dvema sekundama prednosti pred Pogačarjem.

Avstralec, ki je prišel do prve zmage v svetovni seriji kolesarstva WorldTour, je manj kot kilometer pred ciljem preizkušnje presenetil z napadom in nato v ciljnem vzponu zadržal prednost pred Pogačarjem, ki je z napadom začel nekoliko kasneje. Slovenec se je moral kljub odločnemu sprintu na koncu za las zadovoljiti z drugim mestom.

V torek bo na sporedu druga etapa od Mataroja do Vallterja, dolga 186,5 km. Začela se bo ob 11.55.

Članki iz rubrike