nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 17.02.2024 17:44:05

Evenepoel do zmage, Tratnik pa z dobrim nastopom napredoval na tretje mesto!

Profimedia
Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je zmagovalec četrte etape dirke po Algarvu. Slavil je v 22 km dolgi vožnji na čas v okolici Albufeire in prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Edini slovenski predstavnik na dirki Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) je bil deseti, skupno pa je napredoval na tretje mesto.

Za Evenepoela je bila to 52. zmaga v karieri in druga letos. S časom 27:09 minute je za 13. zmago v vožnjah na čas za 17 sekund ugnal Američana Magnusa Sheffielda (Ineos Grenadiers), tretji pa je bil Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ) z zaostankom 29 sekund.

Tratnik je zelo dobro opravil nalogo in preizkušnjo končal na desetem mestu z zaostankom 58 sekund. Za dve sekundi je ugnal celo moštvenega kolega, Belgijca Wouta Van Aerta.

Svetovni prvak v tej disciplini Evenepoel je prevzel skupno vodstvo pred nedeljsko zadnjo etapo. Ima 48 sekund naskoka pred do danes vodilnim Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe), tretji pa je Tratnik z zaostankom 1:12 minute. Van Aert in Küng zaostajata še šest sekund več od 33-letnega kolesarja iz Idrije.

V nedeljo bo na sporedu zahtevna, 165 km dolga etapa od Fara do strmega zaključnega vzpona na Alto de Malhao (2,5 km/9,8 %).

Članki iz rubrike