pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 17.01.2024 10:54:52

Kaj pa tole?! Rogličeva ekipa si želi pripeljati še dva superzvezdnika!

Profimedia
Velikopotezni načrti Rogličeve nove ekipe.

V kolesarskem svetu je danes odjeknila novica oziroma govorica, da si želi Bora-Hansgrohe v svoje vrste po Primožu Rogliču pripeljati še Wouta van Aerta in Remca Evenepoela.

Večinski lastnik nemške ekipe naj bi v kratkem postala multinacionalka Red Bull. Z novim lastnikom naj bi Bora-Hansgrohe stopila še korak ali dva više. Nemški mediji pišejo, da naj bi že prihodnjo sezono v svoje vrste pripeljali Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step) in Wout van Aerta (Visma-Lease a Bike). Oba kolesarja imata sicer s svojima ekipama pogodbi do leta 2026, a z letnim prometom, ki se približuje 10 milijardam evrov, to za Red Bull ne bi smela biti prevelika ovira.

Trenutni proračun ekipe naj bi se gibal okoli 25 milijonov evrov, s prihodom Red Bulla pa naj bi v blagajno kapnilo še kar nekaj milijonov, s čimer bi se približali proračunom ekip kot sta Visma-Lease a Bike in UAE Team Emirates. Bo že držalo, da ti Red Bull da krila.

Na prvi pogled se morda zdi nenavadno, da bi Bora-Hansgrohe podpisal pogodbo z dvema zvezdnikoma v istem prestopnem roku, vendar so povezave med parom in ekipo že dolgo vzpostavljeni. DPA in Kicker poročata, da bi se podpis pogodb lahko zgodil že tekom letošnjega leta.

Za Van Aerta je povezava očitna, glede na dirkačevo dolgoročno pogodbo z Red Bullom, po kateri Belgijec vozi s čelado Red Bull že vse od leta 2018. Sprva je bilo to samo na dirkah ciklokrosa, da bi kasneje s to čelado začel dirkati tudi na cesti. S prestopom bi van Aert tudi znova združil moči s trenerjem Marcom Lambertsom, ki je skupaj z Rogličem pozimi prestopil k Bora-Hansgrohe.

Kar zadeva Evenepoela, pa ga Bora po pisanju Kickerja dolgoročno vidi kot legitimnega Rogličevega naslednika.


Vse to so za zdaj zgolj in samo govorice, a saj veste kako pravijo – Red Bull ti ta krilaaaaaaaaa.

Članki iz rubrike