nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 16.12.2023 21:03:17

Tega je zmožen samo Tadej Pogačar! Njegovi kolegi so se mučili, on pa je medtem počel to! (video)

Profimedia

Sezona cestnega kolesarstva, v kateri so Slovenci znova krojili svetovni vrh, je že zdavnaj končana, a to ne pomeni, da kolesarji v zimskih dneh počivajo.

Ekipa Tadeja Pogačaraja UAE Emirates je pred dnevi lansirala novo razvojno ekipo UAE Team Emirates Gen Z, v kateri bodo mladi kolesarji dirkali na kontinentalni ravni in čakali na morebitno priložnost na velikem odru. Tam, kjer že dolgo časa blesti 25-letni Slovenec, ki se s svojimi moštvenimi kolegi že pripravlja na izzive prihajajočega leta.



Urnik Tadeja Pogačarja za leto 2024 zaenkrat ostaja skrivnost, a je jasno, da bo želel slovenski kolesarski as še nadgraditi uspehe iz letošnje sezone, ko je moral na dirki po Franciji znova priznati premoč Jonasu Vingegaardu. S svojo ekipo se Pogačar tako že pridno pripravlja na španskih cestah, njegovi podporniki pa ne dvomijo, da se bo novega tekmovalnega obdobja lotil v izjemni formi.

Za to je poskrbel video, ki ga je Pogačar s svojimi sledilci delil na omrežju instagram. Slovenec se je s svojimi kolegi odpravil na Coll de Rates, slabih 10 kilometrov dolg vzpon, v katerem kolesarji premagajo kar 654 metrov nadmorske višine. Pogačar se je med tem vzponom zabaval s snemanjem videoposnetka, z drugo roko je držal za svoje kolo in (vsaj navidez) brez pretiranega truda prehiteval svoje moštvene kolege. Ti so za razliko od slovenskega šampiona delovali precej bolj utrujeno, o čemer se lahko sami prepričate tudi na priloženem posnetku.

Članki iz rubrike