pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 01.12.2023 16:02:41

Jubilejna 30. dirka po Sloveniji med 12. in 16. junijem

Profimedia
Organizatorji kolesarske dirke po Sloveniji so na spletni strani sporočili, da petdnevna preizkušnja ostaja v preverjenem terminu sredi junija. Jubilejna 30. slovenska pentlja bo na sporedu med 12. in 16. junijem prihodnje leto.

Dirka poklicne serije (Pro), sicer drugega najvišjega ranga v koledarju dirk Mednarodne kolesarske zveze (Uci), bo kot vselej predstavljala vrhunec kolesarskega dogajanja v Sloveniji.

Letošnjo 29. izdajo ob 30. obletnici začetkov slovenske pentlje je dobil Italijan Filippo Zana (Jayco-AlUla). Od Slovencev je bil najvišje Matej Mohorič (Bahrain Victorious), ki je dobil zadnjo etapo do Novega mesta, v skupnem seštevku pa je preizkušnjo sklenil na drugem mestu z 18 sekundami zaostanka.



Koledar slovenskih dirk na najvišji ravni Ucija ob dirki po Sloveniji predvideva še šest enodnevnih preizkušenj. Marca bodo na sporedu VN Slovenske Istre (17.), Goriške in Vipavske doline (21.), Adrie Mobil (24.) ter nova preizkušnja Brda-Collio (19.).

Sredi maja bo na vrsti VN Gorenjske (19.), v kasnejšem terminu pa bo tudi še VN Kranja (1. 9.). Po koncu dirke po Sloveniji bo še državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, in sicer 20. ter 23. junija.

Članki iz rubrike