bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
1 13.09.2023 06:27:13

Kakšen pekel danes čaka Primoža Rogliča! Je lahko to njegova priložnost za napad?

Profimedia
Kolesarska dirka po Španiji se bo danes nadaljevala s 17. etapo od Robadeselle do vrha slovitega Angliruja (124,5 km). Gre za kratko etapo v Asturiji, ki pa bo karavano popeljala na vrh enega najtežjih vzponov v poklicnem kolesarstvu.

Po torkovi 16. etapi je v skupnem seštevku prišlo do nekaj sprememb pri vrhu. Po etapni zmagi je s tretjega na drugo mesto napredoval Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki ima za moštvenim kolegom Američanom Seppom Kussom le še 29 sekund zaostanka. Na tretje mesto je padel še en kolesar Jumbo-Visme, slovenski as Primož Roglič, ki zaostaja 1:33 minute.

Glede na premoč nizozemske ekipe gre pričakovati novo simultanko zasedbe, ki v Španiji lovi zgodovinski trojček zmag na vseh tritedenskih dirkah v eni sezoni. Giro je dobil Roglič, Tour pa Vingegaard.

Na dirki poleg Rogliča nastopajo še trije Slovenci. Jan Tratnik (Jumbo-Visma) je skupno 43., Domen Novak (UAE Team Emirates) 127. in Matevž Govekar (Bahrain Victorious) 129.



Kolesarji se bodo v etapi najprej spopadli z zahtevnima vzponoma prve kategorije na Alto de la Colladiella (7,8 km/7,1 %) in Alto del Cordal (5,4 km/9,2 %), preden jih po spustu z drugega vzpona čaka sloviti Angliru, ki so ga prvič na dirkah uporabili leta 1999.

Ta je dolg 12,4 km in ima povprečni naklon 9,8 odstotka. Še posebej zahteven je v zadnjih sedmih kilometrih, ko povprečni naklon ne pade pod 12 odstotkov, na številnih odsekih pa se cesta pokonci postavi tudi nad 20 odstotkov.

Etapa se bo začela ob 13.57, končala pa po približno štirih urah in pol.

Članki iz rubrike