Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
8 06.06.2023 18:22:14

Slovenski up blizu veliki zmagi, potem sta ga takole izrinila velika šprinterska zvezdnika in zmagal je … (video)

Profimedia
Francoz Christophe Laporte (Junbo Visma) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Dofineji s čimer je povečal vodstvo v skupnem seštevku. Laporte, ki je letos dobil dirko Gent Wevelgem, je bil na 194,1 km dolgi etapi od Monistrol-sur-Loira do Le Coteauja najhitrejši v sprintu.

V etapi, ki so jo zaznamovali številni padci, je bil Laporte na ciljni črti močnejši od Irca Sama Bennetta in Nizozemca Dylan Groenewegna. Odlično se je boril tudi edini Slovenc na dirki Matevž Govekar in zasedel peto mesto. Boril se je celo za zmago, imel lepe možnosti, a sta ga Groenewegen in Bennett s skupnimi močmi izrinila in spravila v nevaren položaj. Govekar se je mojstrsko rešil padca, krivca za incident pa sta plačala ceno z diskvalifikacijo. Tako je Govekar naknadno s sedmega napredoval na peto mesto, na drugo oziroma tretjo stopničko pa sta skočila Matteo Trentin in Milan Menten. 

V skupnem seštevku ima Laporte zdaj 11 sekund prednosti pred rojakom Julianom Alaphilippom in 17 pred Ekvadorcem Richardom Carapazom. Govekar zaostaja slabih 13 minut na 111. mestu.

Alaphilippe bo moral preboleti današnji dan, ki ga je končal s padcem in kar dvema okvarama kolesa in stalno lovil priključek z glavnino. Padci so zaznamovali tudi zaključek etape.


O zmagovalcu bo bržkone odločala sreda. Kolesarje čaka posamični kronometer na relaciji od Coursa do Belmon-de-la-Loira, dolg 31,1 km. Dirka se bo končala v nedeljo v Grenoblu.

Na dirki pa v pripravi na francosko pentljo sodeluje tudi lanski zmagovalec Toura Danec Jonas Vingegaard, ki je tako kot zmagovalec Toura 2019 Egon Bernal etapo končal v glavnini. V skupnem seštevku Danec in Kolumbijec zaostajata 23 sekund.

Vingegaard je prav na dirki po Dofineji ostal brez pomembnega sotekmovalca v ekipi Nizozemca Stevena Kruijswijka, ki si je v ponedeljek pri padcu zlomil medenico in ključnico in ga na največji dirki sezone ne bo.

Zlome sta v ponedeljek pri padcu "pridelala" tudi Romain Combaud in Steff Cras, že v nedeljo pa Ethan Hayter.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike