sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ku
ku
1 16.05.2023 06:03:45

To, kar je Roglič povedal o odstopu največjega konkurenta, o njem pove vse

Profimedia
Po razburljivi nedelji, po kateri je odstopil Belgijec Remco Evenepoel, in prostem ponedeljku se bo danes nadaljevala kolesarska dirka po Italiji.

Po številnih polemikah zaradi okužb z novim koronavirusom in uvedbi nekaterih starih ukrepov iz časa pandemije, danes kolesarje čaka pretežno ravninska etapa od Scandiana do Viareggia (196 km). Čeprav je etapa označena kot ravninska, bodo morali tekmovalci premagati kar 2600 višinskih metrov, a vse v prvih slabih 90 km trase. Nato sledi spust in v zadnjih kilometrih bržčas boj za etapno zmago med ekipami z nekoliko bolj vsestranskimi sprinterji.

V skupnem seštevku po razburljivem nedeljskem kronometru in odstopu Evenepoela vodi Geraint Thomas. Izkušeni Britanec ima pred slovenskim asom Primožem Rogličem dve sekundi naskoka, njegov rojak in moštveni kolega Tao Geoghegan Hart pa zaostaja vsega pet sekund. Še naprej buri odstop 23-letnega Evenepoela, ki je po zmagi v deveti etapi zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus odstopil z Gira. V ekipi Soudal-Quick Step so se v tem primeru ravnali glede na interna pravila, saj testiranje na dirkah ni več obvezno.

O njegovem odstopu je prvič spregovoril tudi Primož Roglič: "Zagotovo to ni dobro, tega nikakor ne privoščim nikomur na dirki. A večkrat sem že rekel, da je to šele začetek dirke in do konca se bo zgodilo še ogromno stvari. Zagotovo bo to spremenilo potek dirke, a če je bil moj cilj, želja že na začetku osvojiti Giro, se to zdaj ne spremeni ne glede na to, proti komu tekmujem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, osredotočeni moramo biti nase in na svoje delo, da ostanemo v enem kosu in zdravi. Verjamem, da se bo Remco hitro vrnil, res je zelo močan kolesar. Vem, da se je spopadel že tudi s hujšimi stvarmi, tako da verjamem, da bo njegova vrnitev zelo hitro in uspešna."

Značke: roglič, giro

Članki iz rubrike