pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 11.05.2023 17:14:31

Kakšna drama v zaključku! Roglič menjal kolo, zaostal za glavnino, ciljni šprint pa … uf!

Profimedia
Končana je 6. etapa dirke po Italiji.

Po ciljnem šprintu - ki ga ne bi smelo biti - jo je dobil Mads Pedersen. Ne bi ga smelo biti, ker sta imela ubežnika Alessandro De Marchi (Jayco-AlUla) in Simon Clarke (Israel-Premier Tech) etapno zmago v svojih rokah. Potem sta v zadnjem kilometru začela taktizirati, gledala drug drugega in kar naenkrat so šprinterski vlaki oddrveli mimo. 

Za nekaj drame med slovenskimi navijači je poskrbel tudi Primož Roglič, ki je slabih 15 kilometrov pred ciljem zaradi predrte zračnice menjal kolo. Glavnina mu je ubežala, Primož pa jo je s pomočjo moštvenih kolegov po dirkanju med spremljevalnimi avtomobili in motocikli mirno ujel. 

Za Pedersena je to prva zmaga na Giru, skupno pa 30. v karieri. S to zmago je zdaj zmagal na etapah vseh glavnih tritedenskih dirk, saj je pred tem že slavil etapne zmage na Touru in Vuelti. Na drugem mestu je etapo končal Italijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious) in na tretjem Nemec Pascal Ackermann (UAE Emirates). Fernando Gaviria (Movistar), ki se je od glavnine prvi pognal proti cilju, je na koncu zasedel peto mesto.

Rožnato majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Norvežan Andreas Leknessund (DSM), ki ima 28 sekund pred belgijskim zvezdnikom Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step), ki je sicer v sredini deževni etapi dvakrat padel. Glavni tekmec Rogliča za skupno zmago je danes končal v glavnini tako kot Leknesund. Enako je storil Roglič, ki je v skupni razvrstitvi ostal peti z zaostankom minute in 12 sekund.

V petek bo na sporedu prva velika gorska etapa letošnjega Gira. Kolesarji se bodo na 218 km dolgi trasi od Capue do Gran Sasso d'Italie povzpeli za 3900 m, čaka pa jih tudi ciljni vzpon, na katerem se bodo dvignili nad 2000 m nadmorske višine.

Značke: giro, roglič

Članki iz rubrike