Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.03.2023 18:48:13

Roglič ostaja v vodstvu v Kataloniji

Profimedia
Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) tudi po četrti etapi dirke po Kataloniji ostaja v skupnem vodstvu z enakim časom kot njegov glavni konkurent Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). V četrti etapi sta oba v cilj prišla v glavnini, isto velja tudi za njune najbližje zasledovalce.

Etapo je v sprintu - sprinterskih zvezdnikov na dirki ni - dobil Avstralec Kadel Growes, to je bila njegova deseta zmaga v profesionalni karieri, pred Francozom Bryanom Coquardom in rojakom Corbinom Strongom. Roglič je zasedel 15., Evenepoel pa 36. mesto.

Četrta etapa, ki se je po 188,2 kilometra končala v Sabadellu, je bila premalo zahtevna, da bi lahko prišlo do napadov na skupno vodstvo. Bili so sicer trije kategorizirani klanci, a najzahtevnejši, vnovični vzpon na La Molino, je bil že na začetku, edini v zadnjem delu pa nevarnosti ni predstavljal.



Mnogi so menili, da bi lahko na trasi uspel pobeg, zato je bilo na začetku veliko napadov, da se je izoblikovala prava skupina, ki v skupnem seštevku ni ogrožala najboljših. A beg na koncu vendarle ni bil uspešen, končal se je štiri kilometre pred ciljem.

V petek bo spet težja etapa, končala se bo z 8,6 kilometra dolgim vzponom na Lo Port, branjenje majice vodilnega pa bo za Rogliča zagotovo bolj stresno kot danes.

Članki iz rubrike