kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.12.2022 11:49:19

Mraz in dež mu ne prideta do živega: Še začelo se ni, Pogačar pa že zmaguje! Tokrat pokoril konkurenci v ...

Profimedia
Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar tudi po koncu sezone, ki jo je že drugič končal kot številka 1 na svetu, še naprej vrti pedala. Kot je objavil v nedeljo na Instagramu ob nasmejani fotografiji z zmagoslavno dvignjenimi rokami, je osvojil dirko kriterij Madrida in postal njen prvi zmagovalec. Povedal je tudi, da ga v 2023 zanimata Tour in SP.

Pogačar je v španski prestolnici v mrazu in dežju pometel s konkurenco, v zapisu na Instagramu pa se je zahvalil tudi moštvenima kolegoma pri UAE Emirates, Juanu Ayusu in Marcu Solerju.

Slovenski zvezdnik je na dirki po mestnem središču na izpadanje, v kateri so morali tekmovalci prevoziti več 1,1 kilometra dolgih krogov po Paseo de la Castellana, piše cyclingnews.com, napadel dva kroga pred koncem in zmagal.


"Na madridskem kriteriju mi je šlo dobro. Mrzel dan v španski prestolnici, vendar vseeno popoln in dobro delo ekipe skupaj z Ayusom in Solerjem," je zapisal Pogačar.

Pred kriterijem so kolesarji z minuto molka počastili italijanskega kolesarja Davideja Rebellina, ki je umrl, ko ga je med treningom v začetku prejšnjega tedna zbilo vozilo.

Že večer pred madridskim kriterijem je Pogačar v pogovoru z novinarji poudaril, da bosta v sezoni 2023 njegova glavna cilja Tour de France ter svetovno prvenstvo.

Članki iz rubrike