IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 13.09.2022 18:04:17

Težko delo za Pogačarja, na SP bo nastopil tudi branilec naslova

Profimedia
Francoski kolesarski zvezdnik Julian Alaphilippe je dobil zeleno luč za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, ki bo med 17. in 25. septembrom. Kot je danes sporočil selektor Thomas Voeckler, si je dvakratni zaporedni branilec naslova svetovnega prvaka kljub smoli, ki ga spremlja to sezono, prislužil vpoklic v reprezentanco.

V izboru za cestno dirko, ki bo 25. septembra v Wollongongu, bodo ob njem kolesarili še Romain Bardet, Christophe Laporte, Valentin Madouas, Quentin Pacher, Florian Senechal, Pavel Sivakov, Remi Cavagna in Bruno Armirail. Slednja bosta v avstralskem Wollongongu nastopila tudi na kronometru.

Tridesetletni Alaphilippe ni dirkal vse od 31. avgusta in odstopa zaradi padca med 11. etapo dirke po Španiji, ki jo je zapustil z izpahnjeno desno ramo.


Na papirju pa njegov vpoklic skorajda ni bil vprašljiv, saj je mesto rezervirano za branilca naslova ne glede na kvoto osmih kolesarjev, do katere je upravičena francoska ekipa.

Če bo Alaphilippe res nastopil na cestni dirki, bo na startu devet Francozov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. In če bo ugotovil, da ni dovolj pripravljen, pa jih bo na startu osem.

Za zdaj ni znano, kakšna je njegova forma, potem ko je v sezoni, kot pravi, preživljal nočne more. "V sezoni bo videl več bolnišnic kot dirk," je povedal njegov manager pri Quick-Stepu Patrick Lefevere.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike