zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
1 23.08.2022 15:10:10

Šokantne obtožbe žvižgača! Doping v Rogličevi ekipi?! Razen peščice idiotov jim nihče ne verjame!

Profimedia
Obtožbe, ki odmevajo.

Nekdanji francoski profesionalni kolesar in svetovni prvak v gorskem kolesarstvu iz leta 1996 Jérôme Chiotti je v pogovoru za spe15.fr obtožil Jumbo Vismo, za katero vozi tudi Primož Roglič, zlorabe dopinga.

Nekdanji član Festine, ki je postal velik nasprotnik dopinga, potem ko so ga ujeli pri zlorabi nedovoljenih substanc, je prepričan, da so odgovori iz tabora Jumbo Visme po letošnjem Touru le izgovori. Na neprijetna vprašanja o dopingu so odgovarjali z besedami, da pač trenirajo bolje kot ostali, imajo boljšo opremo, so inovativni … "To se je govorilo že v mojih časih. Ta govor znamo na pamet, slišali smo ga v Festini. Imeli smo nutricionista, fizioterapevta, osteopata, trenerja. To je stavek, ki ga je treba povedati: Treniramo bolje od drugih, smo zelo izbirčni. Ta govor obstaja že 20 let! Jumbo-Visma ima lahko najboljšo opremo na svetu, najboljše mehanike, fizioterapevte, zdravnike. Kakorkoli že, njihove predstave so bile stratosferske. Nihče jim ne verjame! Samo poglejte malo na forume," so Chiottijeve besede v Slovenijo prenesli pri Sportalu. "Razen peščice idiotov, ki ne razumejo ničesar o tem športu in hočejo verjeti v idole, temu ne verjame prav nihče," je še dodal.

Razvpiti nekdanji kolesar, v ‘zlatih’ časih dopinga član še bolj razvpite Festine, dvomi, da bi lahko predvsem van Aert in Vingegaard počela to, kar sta počela v Franciji, če bi bila čista. "Van Aert je sposoben vsega. Prvič v zgodovini kolesarstva se je zgodilo, da je bil nekdo sposoben zmagati v kronometru, gorski etapi in sprinterski etapi. Pa Vingegaard? Od kod se je vzel? In je kar sposoben razviti 500 wattov za 30 minut, svoji velikosti navkljub. Jaz sem vedel, kako to storiti, ampak z EPO, rastnim hormonom, testosteronom!" je bil brez dlake na jeziku. Prepričan je, da zdaj koristijo doping, ki ga protidopinška organizacija še ni odkrila: "V uporabi je nekaj novega. V devetdesetih, ko je Festina začela povsod zmagovati, so se ljudje spraševali, kaj se dogaja. Ko je zanje podpisal Luc Leblanc, nam je postalo jasno, da gre za EPO, rastni hormon in testosteron. Čez deset let, upam pa, da že prej, bomo izvedeli, da kroži nov proizvod."

Članki iz rubrike