sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 24.07.2022 18:24:50

Uf… Tole bi do temeljev zatreslo kolesarski svet! Bo Roglič zamenjal ekipo?

Profimedia
Po kolesarskem svetu so zakrožile govorice, da se za Primoža Rogliča zanima najbogatejša ekipa.

Medtem, ko bo njegov moštveni kolega v nedeljo pozno popoldne tudi uradno postal zmagovalec Dirke po Franciji, je Primož Roglič že nekaj dni doma in celi rane, ki jih je pustil padec v peti etapi.

Enkrat v prihodnjih dnevih bo bržkone jasno, ali bo Zasavec krenil v lov na četrto zaporedno zmago na španski Vuelti. Je pa v nedeljo po kolesarskem svetu zakrožila kar malce senzacionalna novica, da se za slovenskega asa zanima britanski Ineos. Novico oziroma bolje rečeno govorico je v svet in na splet lansiral ponavadi dobro obveščeni nizozemski portal WielerFlits.



»Zdaj se postavlja vprašanje, kako se bo Roglič v prihodnje spopadel s spremenjenimi hierarhičnimi razmerji v ekipi, ko je Vingegaard pokazal, da lahko zmaga na Touru. Na Radiu Peloton (podkast, op.p.) se šušlja, da se za prevzem Rogliča zanima INEOS – Grenadiers. Posledično se lahko Jumbo-Visma znajde pred težko odločitvijo, ali naj nadaljuje z Rogličem ali ne. Ker je Rogličev doprinos veliko večji od njegove športne vrednosti, lahko to postane zelo težko vprašanje. A to je skrb za pozneje,« so v enem izmed člankov med drugim zapisali pri WielerFlits in pri tem del zaslug za zlom Pogačarja pripisali tudi Rogliču.

Roglič se je nizozemski ekipi pridružil leta 2016 iz vrst novomeške ekipe Adria Mobil. Pogodba z Jumbo Vismo ga veže do konca leta 2025.

Članki iz rubrike