podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

sta
sta
0 23.07.2022 19:02:57

Tadej Pogačar ni ovinkaril: Ali pripravljam presenečenje za zadnjo etapo? Takole vam povem...

Profimedia
V predzadnji etapi, 40,7 kilometrov dolgem kronometru, je zmagal Wout Van Aert, na drugem mestu je z 19 sekundami zaostanka končal njegov moštveni kolega in vodilni kolesar letošnjega Toura Jonas Vingegaard, tretji je bil Tadej Pogačar. (27 sekund zaostanka).

Slovenski šampion je po spektakularni etapi stopil pred novinarje. "Zelo solidno tretje mesto, mislim, da sem lahko kar zadovoljen, glede na to za katerima dvema sem zaostal. Dobro sem odpeljal, startal in končal ter sem zelo zadovoljen z današnjim nastopom. Še jutri Elizejske poljane in Toura bo konec," je v izjavi za RTV Slovenija dejal Pogačar, ki ga je Danec Vingegaard na tej dirki nekoliko presenetil.


"Mogoče me je malenkost presenetil, ampak to mi daje le še večjo motivacijo za naslednje leto. Jonas je precej napredoval, tudi ekipa Jumbo-Visma je bila zelo močna, vse se jim je super poklopilo. Iz napak letošnje dirke se bomo dosti naučili in z dvignjeno glavo in veliko motivacijo krenili naslednjim ciljem naproti," je še dodal 23-letnik s Klanca pri Komendi.

O morebitnem presenečenju in kakšnem napadu v zadnji, sicer bolj paradni etapi, ne razmišlja. "Ne vem, če bo kakšno presenečenje. Zadnji dve leti je bilo kar težko na Elizejskih poljanah, saj v zadnjih krogih kar precej 'leti' po tistih grdih kockah. Poskusil bom uživati, kolikor se da in že komaj čakam zaključno parado," je letos drugi na Touru sklenil za RTV Slovenija.

Članki iz rubrike