sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ku
ku
1 25.04.2022 06:59:52

ŠOK! Pogačarjev in Rogličev tekmec GRDO PADEL, ostaja v bolnišnici, ima ŠTEVILNE POŠKODBE! (video)

Profimedia
Dvakratni svetovni kolesarski prvak Francoz Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl) je okrog 60 km pred ciljem dirke Liege - Bastogne - Liege grdo padel in končal v bolnišnici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoska agencija je pridobila informacije od Alaphilippove izbranke Marion Rousse, ki je sporočila, da je po množičnem padcu dvakratni svetovni prvak moral v bolnišnico.

"Julian je v bolnišnici. Moral je odstopiti. Je pri zavesti, lahko premika noge, a čuti močne bolečine v hrbtu," je Roussejevo, sicer direktorico ženske različice dirke po Franciji, citirala AFP.



Iz vodstva ekipe Quick-Step Alpha Vinyl so v izjavi za javnost sporočili, da si je Alaphilippe ob pnevmotoraksu zaradi poškodb prsnega koša ob padcu zlomil tudi lopatico ter dve rebri. Je v stabilnem stanju in bo nekaj dni ostal na opazovanju v bolnišnici v Herentalsu. Drugi član moštva, ki je bil prav tako udeležen v padcu, Belgijec Ilan Van Wilder, si je zlomil čeljust in bo prav tako preventivno ostal v bolnišnici.

Na tleh so se 60 km pred ciljem znašli številni kolesarji, ki so na ozkem delu ceste padli pri veliki hitrosti. Udeleženih je bilo okoli 30 tekmovalcev, med njimi tudi Francoz Romain Bardet (Team DSM), Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-EasyPost) in Britanec Tom Pidcock (Ineos Grenadiers).

Članki iz rubrike