sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ou
ou
0 24.03.2022 09:04:58

Nova sezona UCI svetovnega pokala se začenja

Sezona Mercedes-Benz UCI gorskokolesarskega svetovnega pokala 2022 se ta konec tedna začenja v Franciji. Lurd bo gostil dolgo vrsto najboljših gorskih kolesarjev na svetu, vso akcijo, v živo in na zahtevo, lahko spremljaš na Red Bull TV.

Odštevanje do težko pričakovane sezone Mercedes-Benz UCI gorsko kolesarskega svetovnega pokala se že skoraj končuje. Ta konec tedna bo francoski Lurd gostil najboljše spustaše na svetu, med njimi tudi skupna zmagovalca sezone 2021 Fran-coza Loïca Brunija in Avstrijko Valentino Höll. Čaka nas vrhunski spektakel, spet tudi na račun gledalcev. Pričakujejo jih več kot 20.000.

Tudi francoska superzvezdnica Myriam Nicole bo na štartu, z željo, da stvari že takoj na začetku postavi na svoje mesto. Myriam je lani skupno zmago sezone zapravila s padcem na zadnji tekmi, ki jo je gostil Snowshoe v ZDA.

Myriam Nicole
“Lurd je le 4 ure vožnje od mojega doma. Družina, prijatelji in sponzorji, vsi bodo na tekmi. To pomeni še večji pritisk.”

“Moj prvi cilj je, da sezono izpeljem v celoti. Preveč jih nisem končala zaradi poškodb. In ta cilj ni lahko uresničljiv, ko se ukvarjaš z ekstremnim športom.”

Valentina Höll pa pred prvo tekmo pravi, da “je treba biti pripravljen na vse. Razlike med tekmovalci bodo majhne in mentalno bo potrebno biti močan.”


Lurd je lokacija s precej nepredvidljivimi razmerami na progi. Zadnjič se je tam svetovni pokal ustavil pred petimi leti, ko je svojo prvo in edino UCI zmago zabeležil Francoz Alexandre Fayolle. Bo Loïc Bruni nadaljeval serijo francoskih zmag in prvič slavil na domačih tleh? Tega je definitivno sposoben.

Čez dva tedna se začne tudi sezona tekem svetovnega pokala v gorskokolesarskem krosu, tokrat v Braziliji, kjer bo prvo dirko gostil Petrópolis. To je mesto na območju Ria de Janeira, kjer živi tudi Henrique Avancini, prvi brazilski gorski kolesar z naslovom UCI svetovnega prvaka (UCI Mountain Bike Marathon World Championships leta 2018).

Sezona krosa bi lahko bila polna presenečenj. Lanskoletna skupna zmagovalca Mathias Flüeckiger (Švica) in Loana Lecomte (Francija) bosta seveda poskušala ponoviti uspeh in med tem, ko Mathias letos tekmuje s podobno opremo kot v letu 2021, bo mlada Francozinja, ki je letos poleti dopolnila 22 let, svojo tretjo sezono v elitni kategoriji štartala z novo ekipo in opremo pri Canyon CLLCTV.

Naslednjo tekmo v spustu bo gostil britanski Fort William, 21. do 22. maja. Skupaj bo sezona 2022 štela osem spustov in devet tekem v krosu. Finale v obeh disciplinah bo septembra gostila italjanska dolina sonca (Val di Sole).

Pri slovenskih udeležencih tekem svetovnega pokala se tudi letos največ pričakuje od spustašev Monike Hrastnik (Dorval AM Commencal), Jureta Žabjeka in Žaka Gomilščka ter krosistke Tanje Žakelj (vsi trije Unior–Sinter Factory Racing).

Celotno sezono Mercedes-Benz UCI gorskokolesarskega svetovnega pokala 2022 bo mogoče spremljati v živo in brezplačno na Red Bull TV. Slediš nam lahko na facebook.com/RedBullBike in youtube.com/RedBullBike, kjer pripravljamo še več akcije.

Značke: red-bull, kolesarstvo

Članki iz rubrike