evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(mk)
(mk)
0 26.10.2021 11:13:34

Zaslužena kolesarska priznanja

Naj klubi v letu 2021
MK
Odbor za množičnost in rekreacijo pri Kolesarski zvezi Slovenije razglasil najboljše v sezoni 2021.

V klubu Kubo v Vodicah je na zaključni prireditvi odbor za množičnost in rekreacijo pri predsedstvu KZS podelil pokale in kolajne najboljšim v točkovanju za pokal Slovenije v vzponih in cestnih dirkah ter za skupni dosežek. Podelili so tudi posebni priznanji za tekmovalne dosežke na podlagi tekmovalnega pravilnika. Pri klubih je prvo mesto zasedel ŠD Bam.Bi z 2463 točkami, drugi je bil KD LPP z 2340 točkami, tretje mesto pa je pripadlo KD Brda Dobrovo z 2136 točkami.



Posebni priznanji za Andreja Žavbija in Tino Ušeničnik

Za Andreja Žavbija je bilo posebno leto za posebne dosežke. Ko so ob začetku leta naredili koledar in so bile dirke načrtovane že aprila, se je njegova želja po dirkanju ob odpovedi dirk razblinila. Kot zelo tekmovalen človek, ki stremi po vrhovih, je našel nov cilj. Po tihem si je cilj zastavil že ob koncu lanske sezone, ko je videl, da gre lahko hitreje. Celotno zimsko in pripravljalno obdobje se je pripravljal in pilil formo. Zadnji mesec je bil njegov dom velodrom v Novem mestu. 29. aprila je napadel in tudi uspešno izboljšal svetovni rekord v vožnji na eno uro. Veteranski rekord, ki ga je imel v lasti že prej, je izboljšal za 523 metrov in se ustavil pri 46.255 metrih. Ob koncu avgusta se je udeležil svetovnega prvenstva v kronometru s starejšimi kolesi Vintage World Championship v St. Johannu v Avstriji in že tretjič postal svetovni prvak. Sezono je kronal že z dvema naslovoma državnega prvaka.



Tina Ušeničnik je dobila priznanje zaradi izjemnih tekmovalnih dosežkov v preteklem letu, ki med drugim vključujejo tudi naslova veteranske svetovne prvakinje v vožnji na čas in na cestni dirki. 

Galerija

Članki iz rubrike