nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(mk)
(mk)
0 07.09.2021 15:10:58

Kolesarimo skupaj: Donacija pomoči potrebnim

KZS

V Ljubljani pred trgovino Elpec je prejšnji torek potekal zaključek akcije Kolesarimo.Skupaj, ki sta jo organizirali Kolesarska zveza Slovenija in Fundacija Neurotrust, ob podpori Olimpijskega komiteja Slovenije. V letošnji akciji je kolesarilo kar 2371 udeležencev, ki so skupaj prevozili 233.598 kilometrov. Ob spodbudi h gibanju so letos posebej opozorili na trajnostno vzdržni vidik prevoza s kolesom, v dobrodelnem delu pa na kolesarjenje gibalno oviranih oseb. Ob tej priložnosti je bila izžrebani osebi predana glavna nagrada akcije, vrhunski izdelek slovenske industrije – električno kolo eCult, ki so ga izdelala podjetja Domel, Cult in Comtron. Direktor družbe Domel d.o.o. Matjaž Čemažar je povedal nekaj besed o sodelovanju, razvoju kolesa in z njim razveselil dobitnico.

Med akcijo so zbirali sredstva v dobrodelni namen, za pomoč mladim z gibalnimi težavami. Najbolj od vsega jih veseli, da so podarili donacije, ki bodo pomagale velikemu številu uporabnikov in predstavljale kakovostnejšo rehabilitacijo ter s tem gibanje. Za prvo donacijo so se odločili podariti dve terapevtski kolesi CIRIUSU Kamnik. Terapevtska kolesa so nepogrešljiv pripomoček za izboljšanje in ohranjanje gibalne sposobnosti mladostnikov z različno oviranostjo. Mnogi od njih ne morejo uporabljati klasičnih koles, lahko pa uspešno kolesarijo s pomočjo prilagojenih triciklov.

Domu paraplegikov na Pacugu, kjer paraplegiki preživljajo ob rehabilitaciji tudi prijetne trenutke, podarjajo vibracijsko ploščo. Ta jim bo v pomoč pri rehabilitacijah za krepitev in sprostitev mišic in jim omogočila, da nadaljujejo svoje uspešno delo še naprej. Center Vidim cilj že vrsto let pomaga otrokom z razvojnimi specifikami. Iz donacij, zbranih v akciji Kolesarimo.Skupaj, jim pomagajo s sredstvi za nakup plavalnih rekvizitov in pripomočkov za invalidski voziček.

Parakolesarstvo so s pomočjo ambasadorjev Primoža Jeraliča in Brine Rogelj kar dobro predstavili, pa vendar je v tej panogi še veliko za postoriti, zato so se odločili z denarno donacijo Zvezi za šport invalidov pomagati tudi pri tem. 

Članki iz rubrike