sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
21 16.08.2021 07:21:09

Rdečega ROGLIČA danes čaka pravi PEKEL! Glejte, kje se bo končala zahtevna ponedeljkova etapa!

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo v tretji etapi dirke po Španiji branil rdečo majico v zelo zahtevni etapi od Santo Domingo de Silosa do gorskega cilja na Picon Blancu (202,8 km). S tem zelo zahtevnim vzponom se bo 31-letni Kisovčan spopadel prvič.

Današnja etapa velja za drugo najdaljšo letošnje dirke po Španiji, za konec pa sledi zelo zahteven ciljni vzpon, dolg 7,6 km s povprečnim naklonom 9,3 odstotka. Roglič se na Picon Blanco še nikoli ni povzpel. "O tem zaključku ne vem nič. Jutri bomo videli, ali nam bo vzpon všeč," je pogovor z organizatorjem v nedeljo sklenil vodilni v skupnem seštevku.

Roglič bo branil štiri sekunde naskoka pred Špancem Alexom Aranburujem (Astana-Premier Tech) ter deset pred Avstralcem Michaelom Matthewsom.



V zahtevnem zaključku bosta Aranburu in Matthews težko držala ritem z Rogličem, bodo pa morali številni hribolazci že v tretji etapi napasti v lovu na izgubljene sekunde v prvih dveh etapah. Med njimi so predvsem Kolumbijec Egan Bernal (+0:27), Španec Mikel Landa (+0:39), Britanca Adam Yates (+0:51) in Hugh Carthy (+1:11) ter Rus Pavel Sivakov (+1:37).

Na Vuelti nastopajo še trije Slovenci. V boju za rdečo majico je Jan Polanc trenutno osmi (+0:15), Luka Mezgec (BikeExchange) je 35. (+0:31), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) pa 51. (+0:46).

Članki iz rubrike