reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
105 25.07.2021 13:45:55

ŠOK DESETLETJA! Ob prihodu v cilj je mislila, da je OLIMPIJSKA PRVAKINJA, nato pa ... NORO! (foto)

Nor razplet ženske cestne dirke.

Avstrijska kolesarka Anna Kiesenhofer je zmagovalka cestne dirke na olimpijskih igrah v Tokiu. Avstrijka je na 137 km dolgi trasi slavila iz ubežne skupine, ki jo je glavnina spustila predaleč v ospredje. Srebro je osvojila Nizozemka Annemiek Van Vleuten, bron Italijanka Elisa Longo Borghini, slovenska predstavnica Eugenia Bujak pa je bila 19. Cestno preizkušnjo so sicer kot velike favoritinje začele Nizozemke, a so se uštele v taktiki in komunikaciji, ki na olimpijskih igrah poteka brez radijskih zvez. Vse od prvega kilometra se je od glavnine odlepilo pet kolesark, ki so si nabrale deset minut naskoka.

Med njimi je bila daleč najmočnejša amaterka Kiesenhoferjeva, ki vse od leta 2017 ni članica profesionalne ženske kolesarske karavane. Sicer avstrijska državna prvakinja v kronometru je v cilju slavila s prednostjo 1:15 minute. Ker pa kolesarke nimajo radijskih povezav, očitno niso vedele, kaj se dogaja. In prišlo je do šoka desetletja. 

Ob prihodu v cilj je namreč Nizozemka Annemiek Van Vleuten mislila, da je postala olimpijska zmagovalka, od veselja je skočila v objem svoje ekipe, nato pa vendarle izvedela, da je 'le' srebrna. "Nisem vedela, nisem imela pojma, da sem druga. Zaradi tega se počutim grozno. Moji občutki so mešani. Ponosna sem na kolajno, ker je prej nisem imela, po drugi strani pa sem žalostna, ker sem mislila, da je zlata," je dejala Nizozemka. 

Članki iz rubrike